GoogleXiaomiYleinen

Xiaomin uutuuspuhelimien pakkauksessa ikävä piikki Huaweille – tästä on todellisuudessa kyse

Xiaomi Mi 10 Pro -puhelimen myyntipakkauksessa on Googlen pakottama teksti Googlen paveluiden olemassaolosta.

Huawei on ollut pian vuoden verran uutisotsikoissa Yhdysvaltojen kieltolistalla olemisen takia. Kieltolistalla olemisen takia Huawein uutuuspuhelimissa ei nähdä esimerkiksi Googlen palveluita, joka on kova isku niin Huaweille kuin myös kuluttajille, jotka ovat tottuneet Googlen palveluihin. Xiaomi on saanut aikaiseksi erityisesti Kiinassa pienen kohun, sillä yhtiön uusien Mi 10 -puhelimien myyntipakkauksissa on ikävä piikki Huaweita kohtaan.

Xiaomi kertoo jo suoraan myyntipakkauksessa, että heidän puhelimistansa löytyy kaikki Googlen palvelut. Xiaomin uusien Mi 10- ja Mi 10 Pro -älypuhelimien myyntipakkauksessa on näkyvässä paikassa teksti ”Mi 10 Pro with easy access to the Google apps you use most”. Ottaen huomioon ajankohdan, Huawein haasteet sekä sen, että Xiaomin puhelimien myyntipakkauksissa ei ole ollut aikaisemmin vastaavaa tekstiä, niin kyseisen tekstin voidaan helposti olettaa olevan jonkinlainen hyökkäys Huaweita kohtaan. Kyseinen teksti on ainoastaan Xiaomi Mi 10 -puhelimien globaalisti myytävissä versioissa, eikä sitä löydy Kiinassa myytävien puhelimien pakkauksista, koska Kiinassa Googlen palveluita ei muutenkaan käytetä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuvia Mi 10 -puhelimien myyntipakkauksista on päätynyt jakoon erityisesti Kiinassa ja myöskin Xiaomi on nopeasti ottanut kantaa keskusteluihin sekä ihmettelyihin. Xiaomin tiedotteessa on todettu, että tekstillä ei ole varsinaisesti mitään yhteyttä Huawein nykyisiin ongelmiin. Xiaomin mukaan myyntipakkauksessa olevalla tekstillä on sama arvo kuin lauseilla ”Powered By Android” tai ”Intel Inside”. Teksti on siis Googlen pakottama ja raporttien mukaan sen on oltava kaikkien puhelimien myyntipakkauksissa, joissa on Googlen palvelut. Googlen uusi linjaus on tullut Xiaomin mukaan vasta voimaan, ja Mi 10 -mallit ovat ensimmäiset, joissa teksti on Googlen ohjeistuksen mukaisesti esillä.

Google ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa vielä itse, mutta todennäköisesti asia on juuri niin, miten Xiaomi on kertonut. Vaikka Mi 10 -puhelimet ovat ensimmäiset laitteet, joissa teksti on nähtävillä, niin vastaava ilmaus löytyy myös esimerkiksi tällä viikolla julkaistun Motorola Moto G8 Power Lite -puhelimen tuotesivulta. Aikaisemmin myöskään Motorolan laitteiden yhteydessä vastaavaa tekstiä ei ole ollut.

Vastaava teksti löytyy myös Motorola Moto G8 Lite Power -älypuhelimen tuotesivulta.

Lähde: Ithome.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Itse olisin tyytyväinen puhelimesta, josta puuttuvat Googlen palvelut.

  2. Googlen monopoli mobiilikäyttöjärjestelmissä on tehnyt älypuhelimista hirvittävää kuraa. Ainoa kilpailija on eliittiluokassa kunnostautunut Apple, joka kärsii suureksi osaksi samoista ongelmista.

    Pahin puute molemmissa on aidon moniajon puuttuminen, vaikka sitä varsinkin Androidin kohdalla yritetään myötäänsä selitellä parhain päin. Mutta oikeasti moniajon pitäisi olla sellainen jossa käyttäjä päättää millä prosesseilla.on oikeus pyöriä, millä taas ei, ja mitkä on käyttäjä määrännyt pyörimään, niin niiden pitää ehdoitta saada pyöriä kunnes käyttäjä ne sammuttaa, järjestelmän ei koskaan tulisi sulkea prosesseja omin päin vastoin käyttäjän tahtoa niinkuin Android taasen nimenomaan tekee. Jos työmuisti loppuu kesken, niin silloin järjestelmän pitäisi kieltäytyä käynnistämästä uutta prosessia ja heittää errori ”muisti ei riitä, sulje ensin pyöriviä prosesseja”, jolloin käyttäjä pystyy päättämään mitä sulkea, vai sulkeako. Näin toimivat kaikki moniajokäyttöjärjestelmät vuosikymmeniä, ilman mitään ongelmia, kunnes tuli Google ja keksi Androidia kehittäessään että siinä on ongelma joka piti ”ratkaista” tekemällä täysin kelvottomaksi suunniteltu, ”käyttäjän puolesta toimiva muistinhallinta”

    On aivan hirvittävää käyttää Androidia kun se aina sulkee itsestään tarpeellisia prosesseja, ja usein aivan tarpeettomia pyörii pitkät ajat taustalla. Googlellakin olisi jo aika tunnustaa, että ei järjestelmä millään tekoälylläkään pysty tietämään käyttäjän tarpeita paremmin kuin käyttäjä. On mahdotonta käyttää monia ohjelmia yhdessä, kun verkkopankki-istunto sulkeutuu sillävälin kun sähköpostista tai pdf:stä käy katsomassa laskun tietoja, tarpeellisten tiedostojen lataukset katkeavat kesken kaiken kun käyttää jotain muuta ohjelmaa, musiikin toisto katkeaa (=musiikkisoitin, spotify tmv. sulkeutuu) kun jossain muussa ohjelmassa käy välillä. Ja niissäkin tapauksissa joissa ei aktiivinen funktionaalisuus katkea, niin menee tuskastustattavan hitaaksi vaihto sovellusten välillä kun hetken siirtyminen toiseen sovellukseen on aiheuttanut ensimmäisen sulkeutumisen, ja 99% tapauksista TÄYSIN turhaan. Meinaan, paljon turhempia sovelluksia pyörii edelleen muistissa, Androidin tekoälykäs muistinhallinta vain on nähnyt ne ”tarpeellisempina”. Ja niissäkin tilanteissa joissa sulkemiselle on ollut oikea tarve (=muisti loppu) oikea toimintatapa olisi heittää se ”muisti ei riitä” -errori ja antaa käyttäjän päättää pidättäytyykö pidättäytyykö vielä käynnistämästä uutta sovellusta, vai sulkeeko toiminnassa olevan, ja minkä niistä. Ja siinähän se riemu vasta repeääkin kun (ei jos!) taustalla itseään käynnistelevä prosessi saa toisen sulkeutumaan, jolloin toinen käynnistyy hetken kuluttua itsestään uudelleen, sulkien vuorostaan ensimmäisen, joka taas kohta käynnistyy uudelleen ja sulkee toisen. Tekee melkoisen etanan gigahertsienkin prosessoreilla varustetuista laitteista.

    Lisäksi Android on äärimmäisen raskas täysin tarpeettomasti, bugeja pullollaan, oleellisia käytettävyys- ja sovellettavuustekijöitä puuttuu, ja puolivalmiita päivityksiä tuutataan jatkuvasti jotka aiheuttavat yleensä vain lisää ongelmia, uusia versioita tehdään yhteensopivuuksia tahallaan rikkoen, jne. jne.

    Viimeiset hyvät mobiilikäyttöjärjestelmät olivat Symbian ja BlackBerry, niissä oli oikea moniajo, sekä ylenpalttinen raskaus ja kehityksen ”juostenkuseminen” loistivat poissaolollaan. Odotan innolla uutta vastaavilla paradigmoilla suunniteltua mobiilikäyttöjärjestelmää, kenties vielä Huaweilta saadaan jonkunlainen, jään odottamaan 🙂

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google