AndroidArvostelutHMDNokiaYleinen

Arvostelussa Nokia 7 Plus – Paras Nokia-puhelin hintatietoiselle

Nokia 7 Plus

Testasimme SuomiMobiilissa aikaisemmin HMD Globalin uuden Nokia 6.1 -puhelimen, jonka lisäksi pääsimme testaamaan myös samaan aikaan julkaistua Nokia 7 Plus -puhelinta. Kyseessä on teknisesti vielä Nokia 6.1 -mallia kehittyneempi ja hieman kalliimpi uutuus-Nokia. Puhelimen pääseikkoja ovat uudella 18:9-kuvasuhteella varusteltu suuri näyttö, kaksoiskamera sekä laadukas rakenne.

HMD Globalin älypuhelinvalikoimasta on pitkään puuttunut Nokia 7 Plussan kaltainen puhelin, joka tarjoaa loistavia ominaisuuksia hyvällä hinnoittelulla ylemmässä keskiluokassa. Viime vuonna yhtiö julkaisi pääasiassa alle 250 euron puhelimia ja yhden kalliimman puhelimen, Nokia 8:n. Nyt Nokia 7 Plus päivittää mallistoa ja täyttää valikoiman suurimman puutteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 7 Plus oli testattavana parin viikon ajan ja testijakson aikana pääsin hieman syvemmin tutustumaan puhelimeen. Henkilökohtaisesti olen ollut tyytyväinen yhteisoloon Nokia 7 Plussan kanssa ja peruskäyttöön se on loistava puhelin. Tässä artikkelissa tulemme perehtymään siis HMD Globalin helmikuussa 2018 julkaisemaan Nokia 7 Plus -puhelimeen ja tulen kertomaan oman henkilökohtaisen mielipiteeni laitteesta.

Tekniset tiedot
Nokia 7 Plus (TA-1046)
Mitat: 158.38 x 75.64 x 9.55 mm (kameran kanssa)
Paino: 183 g
Näyttö: 6 tuumaa Full HD+ (2160 x 1080) Gorilla Glass 3 / 18:9-kuvasuhde
Suoritin: 8-ytiminen Snapdragon 660 (Adreno 512)
Muisti: 4 gigatavua RAM-muistia 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 12 megapikselin (1.4 um / f/1.75 2PD / ZEISS-optiikka) + 13 megapikseliä (1.0 um / f/2.6 / ZEISS-optiikka) / kaksisävysalama ja 16 megapikselin ZEISS-etukamera
Akku: 3800 mAh (ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android One (päivitettävissä heti Android 8.1 Oreoon)
Muuta: Dual-SIM / muistikorttipaikka
Liitännät:  3.5 mm kuulokeliitäntä / USB-C / USB 2.0
Ääni: yksi kaiutin / kolme mikrofonia (OZO Audio -tallennus)
Tunnistimet: valoisuustunnistin / etäisyystunnistin / kiihtyvyystunnistin / E-kompassi / gyroskooppi / sormenjälkilukija / Hall-anturi
Värit: musta-kupari / valkoinen-kupari
Hinta: 399€

Myyntipakkaus

Nokia 7 Plussan myyntipakkauksesta ei paljastu mitään yllättävää.

Nokia 7 Plus on paketoitu hyvin tuttuun pahvilaatikkoon, jollainen on nähty järjestäen kaikissa uusissa Nokia-älypuhelimissa. Myyntipakkausta koristaa kuva puhelimen etuosasta, minkä taustalla on kuva kahden ihmisen käsistä, jotka tuovat esille Nokian vanhaa Connecting People -ajatusta, jossa puhelimet yhdistävät ihmisiä. Pakkauksen takaosassa on nähtävissä kuva Nokia 7 Plus -puhelimesta sekä laitteen pääpiirteiset ominaisuudet ja tekniset tiedot.

Myyntipakkaus pitää sisällään itse puhelimen lisäksi SIM-korttiluukun avaustyökalun, pikakäyttöoppaan usealla kielellä, laturin, USB-C-tyypin tiedonsiirtokaapelin sekä 3,5 mm -liitännällä toimivat kohtuullisen hyvät nappikuulokkeet. Näiden lisäksi HMD Global on päättänyt pistää myyntipakkauksen täytteeksi silikonisen suojakuoren. Suojakuori on mielestäni hyvä lisä ja nyt sitä ei ainakaan erikseen tarvitse ostaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkoiset huomiot ja laatutuntuma

Henkilökohtaisesti tykästyin Nokia 7 Plussan ulkoiseen toteutukseen, sillä se täyttää lukuiset niistä seikoista, joita arvostan älypuhelimissa. Laite on rakennettu kokonaan alumiinista, eikä HMD Global ole alkanut leikkimään esimerkiksi lasisella takapinnalla. Nokia 7 Plus tuntuu kädessä hyvin jämäkältä, mikä luo tunteen siitä, että laite saattaisi kestää jopa rajumpaakin käsittelyä. Testijakson aikana ei tarkoituksen mukaisesti tiputeltu puhelinta, joten jätän rajummat testaamiset muiden vastuulle.

Heti puhelinta otettaessa paketista huomaa, ettei kyseessä ole mikään markkinoiden kevyin tai kompaktein puhelin. Nokia 7 Plussan ilmoitetut mitat ovat 158,38 x 75,64 x 7,99 millimetriä, mutta kameran kohdalta paksuutta löytyy jopa 9,55 millimetriä. Painoa laitteella on 183 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Testiin saapunut Nokia 7 Plus oli väritykseltään musta/kupari, mutta tarjolla on myös tyylikkään näköinen valkoinen/kupari -versio. Nokia 7 Plus on siis höystetty yhdestä 6000-sarjan alumiinipalasta ja HMD Globalin mukaan laitteen pinnoite tuntuu keraamiselta. Vaikka laite tuntuu kädessä laadukkaalta, niin mielestäni pinnoite kallistuu enemmän muoviseen tuntumaan kuin oikeaan keraamiin. Puhelimen pinnoite takaa mielestäni kuitenkin huomattavasti paremman pidon kuin pelkkä puhdas alumiini, joka on ainakin kuivilla käsillä varsin liukas. HMD Global on onnistunut piilottamaan lisäksi antennijuovat paksun pinnoitteen alle, joka ainakin omaan silmääni luo tyylikkyyttä. Itse en ole kovin suuri antennijuovien fani, joten Nokia 7 Plussan kohdalla niiden piilottamisessa on onnistuttu hyvin.

Erikoisen Nokia 7 Plussata tekee kupariset yksityiskohdat, joita on paljon. Laitteen reunat ovat kokonaan kupariset ja takaosan kupariset kehykset tuovat tyylikkyyttä. Nokia 7 Plus on yksi uniikeimmista puhelimista, joita olen tänä vuonna testannut ja mielestäni tämä on selvä plussa verrattuna ”kaavoihinsa kankeutuneisiin” kilpailijoihin.

HMD Global tyytyy Nokia 7 Plussan etuosassa 2,5D Gorilla Glass 3 -lasiin, joka on jo useamman vuoden takaa. Toki vanhempi lasiversio on looginen ja varmasti halvempi valinta keskiluokan puhelimeen kuin tuorein Gorilla Glass 5. Gorilla Glass 3 estää naarmuuntumista hienosti ja puhelimeen ei välttämättä tarvitse erikseen asettaa suojakalvoa tai panssarilasia. Nämä ovat toki suositeltavia, jos pienetkin naarmut pistävät silmään.

Nokia 7 Plussan etuosassa valtaa pitää suuri näyttö, jonka kuvasuhde on 18:9. HMD Global on päättänyt jättää näytön ylä- ja alaosiin varsin suuret kaistaleet, eikä ole lähtenyt viemään näyttöä aivan reunoihin asti. Tämä ratkaisu on mielestäni ymmärrettävissä laitteen hintaluokan huomioon ottaen, sillä aivan reunattomat näytöt ovat pääasiassa vain huippupuhelimien ominaisuus tällä hetkellä. Nokia 7 Plussan näyttö on kuitenkin varsin vaikuttava ja täyttää laitteen etuosasta noin 77 prosenttia. Näytön yläpuolelle on sijoitettuna tuttuun tapaan valoisuudentunnistin, puheluihin käytettävä kuuloke sekä etukamera. Näiden lisäksi oikeasta yläkulmasta löytyy perinteinen Nokia-logo. Erillistä Android-puhelimissa varsin tuttua LED-ilmoitusvaloa Nokia 7 Plussasta ei löydy. Näytön alapuolen HMD Global on jättänyt kokonaan tyhjäksi, sillä navigointipainikkeet on toteutettu ohjelmallisesti.

Puhelimen takaosassa on 1,65 millimetriä muusta rungosta koholla oleva kamerayksikkö, joka koostuu kahdesta sensorista, joiden välissä on lisäksi ZEISS-logo. Testijakson aikana kameran kohouma ei suuresti haitannut, mutta ajan kanssa kameran linssi sekä sitä ympäröivä kuparinvärinen kehys naarmuuntui jonkin verran. Nokia 7 Plussan takakameran vieressä on lisäksi kaksisävyinen LED-salamavalo ja kameran yläpuolella sijaitsee yksi mikrofoni. Kameraosan alapuolella on pyöreä sormenjälkilukija, joka on ainakin allekirjoittaneen mielestä sopivassa kohdassa. Takaosassa on näiden lisäksi kuparinvärinen Nokia-logo sekä Android One -leima ja muita mallitietoja.

Nokia 7 Plus -puhelimen oikeasta kyljestä löytyy tutut käynnistys- sekä äänenvoimakkuuspainikkeet. Painikkeiden tuntuma on hyvä verrattuna viimeksi testaamaani Nokia 6.1 -puhelimeen. Puhelimen vasemmalta kyljeltä löytyy ainoastaan SIM-korttiluukku. Laitteen yläreunaan on jätetty ainoastaan 3,5 millimetrin kuulokeliitin, kun taasen alareunassa on yksi mikrofoni, USB-C-tyypin latausliitin sekä kaiutin.

Näyttö

Nokia 7 Plus on HMD Globalin Nokia-historian ensimmäinen älypuhelin, jossa hyödynnetään uudenlaista 18:9-kuvasuhteen ”kokonäyttöä”, joka on siis normaalia 16:9-kuvasuhdetta selvästi korkeampi. Puhelimessa hyödynnetään 6 tuuman IPS LCD -paneelia, jonka tarkkuus on 2160 x 1080 pikseliä, joka on markkinointitermein ilmaistuna Full HD+ -tasoa.

Testin perusteella Nokia 7 Plussan näyttö on todella hyvä perusasioissa. Siinä on hyvät katselukulmat ja se toistaa värit hyvin. Valitettavasti erityisesti kirkkaudessa olisi jonkin verran petrattavaa, sillä auringonpaisteessa näyttö ei ole vahvimmillaan. Muilta osin näyttö tuntui testijakson aikana olevan erittäinkin hyvä 400 euron puhelimessa. Mihinkään huipputason puhelimeen Nokia 7 Plussan näyttöä ei kannata verrata, sillä 900 ja 400 euron puhelimien näytöt ovat nykypäivänä selvästi eritasoisia.

Tekniikka ja suorituskyky

Suorituskyvyn osalta Nokia 7 Plus on vahvoilla, vaikka kyseessä ei ole missään tapauksessa huippupuhelin. Laitteen tehoista pitää huolen tehokas Qualcommin kahdeksanytiminen Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri. Qualcommin Snapdragon 660 -järjestelmäpiiri rakentuu neljästä samanlaisesta 2,2 GHz:n taajuudella toimivasta Kryo 260 -ytimestä sekä neljästä 1,8 GHz:n taajuudella toimivasta Kryo 260 -ytimestä. Grafiikkasuorittimen virkaa Nokia 7 Plussassa hoitaa Adreno 512. Suomessa myytävässä Nokia 7 Plus -versiossa on 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Jos muisti kuitenkin uhkaa loppua, on Nokia 7 Plussassa tuettuna myös muistikortit aina 256 gigatavuun asti. Muistikortti vie kuitenkin toisen SIM-korttipaikan, minkä takia täytyy valita kahden SIM-kortin tai SIM-kortin ja muistikortin väliltä.

Testijakson aikana ajoin Nokia 7 Plussassa läpi tutut suorituskykytestit, joissa puhelin tuntui pärjäävän todella vakuuttavasti, mikä on erityisesti kyvykkään Snapdragon 660 -piirin ansiota. Alla olevassa taulukossa on nähtävissä Nokia 7 Plussan saamat pisteytykset yhdessä Nokia 6.1 (Snapdragon 630)- ja Nokia 8 (Snapdragon 835) -puhelimien vastaavien pisteytyksien rinnalla. Nokia 7 Plussan saamat pisteet asettuvat selvästi kahden muun Nokia-puhelimen välimaastoon, joka osoittaa laitteen olevan selvästi Nokia 6.1 -mallia tehokkaampi, mutta jonkin verran viime vuoden Nokia 8 -mallia tehottomampi. Peruskäytössä Nokia 7 Plussan suorituskyky riittää mainiosti myös raskaampien sovelluksien käyttöön.

Testitulokset
Nokia 7 Plus (SD660) Nokia 6.1 (SD630) Nokia 8 (SD835)
AnTuTu: 140 399 pistettä 90 510 pistettä 173 471 pistettä
Geekbench 4 (single): 1642 pistettä 880 pistettä 1912 pistettä
Geekbench 4 (multi): 5254 pistettä 4168 pistettä 6504 pistettä
PCMark 2.0: 6620 pistettä 4986 pistettä 6809 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited: 25 972 pistettä 16 986 pistettä 40 382 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (graphics): 28 885 pistettä 18 572 pistettä 55 334 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (physics): 19 196 pistettä 13 078 pistettä 20 754 pistettä
3DMark Slingshot Extreme: 1326 pistettä 823 pistettä 3494 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (graphics): 1156 pistettä 714 pistettä 3680 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (physics): 2740 pistettä 1764 pistettä 2970 pistettä

Huom. Mitä korkeammat pisteet, sitä tehokkaampi laite.

Akunkesto ja sormenjälkilukija

Akunkestosta Nokia 7 Plussassa pitää huolen 3800 milliampeeritunnin akku, joka on rakennettu kiinteäksi, eikä sitä ole mahdollista irrottaa. Nokia 7 Plussaa ladataan hyödyntäen USB-C-tyypin lautasliitintä ja puhelin tukee Qualcommin Quick Charge 3.0 -pikalatausta. Puhelimen käyttämä pikalataus ei ole markkinoiden nopein, mutta akun saa ladattua noin kahdessa tunnissa tyhjästä täyteen.

Akunkesto on mielestäni hyvällä tasolla Nokia 7 Plussassa, mikä johtuu virtapihistä Snapdragon 660 -piiristä sekä puhtaasta Android-versiosta, jossa ei ole ylimääräisiä taustaprosesseja jatkuvasti käynnissä. Puhelimen akku kestää normaalissa päivittäisessä käytössä itselläni reilun päivän, mutta missään välissä akku ei kestänyt täyttä kahta päivää. Testijakson aikana jouduin siis laittamaan puhelimen laturiin lähes joka yö, jotta akku ei loppuisi kesken seuraavan päivän. Kevyellä käytöllä Nokia 7 Plussan akku voi kuitenkin kestää parikin päivää.

Sormenjälkilukija sijaitsee puhelimen takaosassa.

Sormenjälkilukija Nokia 7 Plussassa on sijoitettuna takakanteen kameran alapuolelle. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että sormenjälkilukijan oikea paikka on takakuoressa, eikä näytön alapuolella laitteen edessä. Tämän takia tykkään Nokia 7 Plussan sormenjälkilukijasta. Käytettävyydeltään ja toimivuudeltaan lukija ei valitettavasti pääse esimerkiksi Huawein puhelimista löytyvien sormenjälkilukijoiden tasolle. Nokia 7 Plussan sormenjälkilukija on varma ja toimiva, mutta kuitenkin hieman hidas. Hitaus näkyy erityisesti silloin, kun puhelimen näyttö on sammuksissa ja sormen asettaa lukijalle, jolloin ”käyttökuntoon” avautuminen kestää noin sekunnin, kun Huawein puhelimissa vastaava aika on reilusti lyhyempi.

Kaksoiskamera tekee hyvää jälkeä

Viime vuonna julkaistu Nokia 8 oli HMD Globalin ensimmäinen kaksoiskamerapuhelin ja nyt Nokia 7 Plus jatkaa samalla rintamalla. Laitteessa on kaksoiskamera, joka rakentuu 12 ja 13 megapikselin sensoreista, jotka on ZEISS-sertifioituja. 12 megapikselin kamera toimii Nokia 7 Plussassa pääkamerana ja 13 megapikselin sensoria käytetään erityisesti 2x optisen zoomauksen toteuttamiseen ja bokeh-efektin luomiseksi. Etukamera puhelimessa on suuruudeltaan 16 megapikseliä ja on myös ZEISS-sertifioitu.

Pääkamera on siis 12 megapikselin laajakulmasensori, jossa on 1,4 um pikselikoko ja f/1.75-aukko. Optisen zoomauksen taasen mahdollistaa teknisesti hieman heikompi 13 megapikselin teleobjektiivi, jossa on 1,0 um pikselikoko ja f/2.6-aukkosuhde. HMD Global on päättänyt jättää Nokia 7 Plussasta kokonaan pois optisen kuvanvakaimen. Pääkamerakäytössä 12 megapikselin sensori tuntuu tekevän varsin hyvää jälkeä, mutta mihinkään lippulaivatasolle siitä ei ole. Erityisesti normaalissa päivänvalossa otetut kuvat ovat laadukkaita, eikä niistä ole pahaa sanottavaa, mutta hämärämmässä otetut kuvat ovat taasen huomattavasti heikompia. Hämäräkuvaus voisi kuitenkin olla myös huonompi, vaikka kuvissa on selvästi vähemmän yksityiskohtia sekä värit muuttuvat luonnottomimmiksi.

Erityisesti Nokia 7 Plussan kamerassa olen ollut tyytyväinen live-bokeh-ominaisuuteen, joka tuottaa mielestäni yllättävän hyviä syvyysterävyyskuvia. Testaillessani Android-puhelimia, olen nähnyt lukuisia erilaisia ja eritasoisia kameroita, joiden yksi ominaisuuksista on bokeh-efekti. Nokia 7 Plussa tuntuu tunnistavan kuvattavan kohteen ääriviivat hyvin normaalissa päivänvalossa, jolloin kuvistakin tulee todella hyviä. Alla on muutamia testikuvia, joissa on hyödynnetty oletuskamerasovelluksen live-bokeh-ominaisuutta.

Etukameran 16 megapikselin sensori on myös laadukas. Hyvässä valossa kamera ottaa laadukkaita selfietä, mutta jälleen kerran hämärämmässä kuvista katoaa selvästi yksityiskohtia ja värit muuttuvat haaleammiksi. Etukamera on siis ainakin itselleni tarpeeksi hyvä päivittäisten sosiaalisten medioiden käyttöön.

Videokuvausta Nokia 7 Plus kykenee taltioimaan korkeintaan 4K -tasoisena 30 FPS -kuvataajuudella. Videokuvauksesta ei ole kovasti pahaa sanottavaa ja videot ovat varsin tyypillisellä tasolla 400 euron puhelimelle. Suurin miinus on optisen kuvanvakaimen puuttuminen, mutta niin se puuttuu järjestäen kaikista kilpailijoiden saman hintaisista puhelimista. Testijakson aikana ei sattunut tilannetta, jossa olisi tullut kuvattua järkevää testivideomateriaalia, mutta satunnaiset videokuvat osoittivat kameran olevan kyvykäs myös videokuvaukseen.

Kuten jo Nokia 6.1 -puhelimessa, niin myös Nokia 7 Plussassa on täysin uusittu kamerasovellus, joka pitää sisällään Lumia-ajoilta tutun Nokia Pro Camera -tilan. Kyseessä on siis HMD Globalin patentoima manuaalikuvaustila, jossa Nokia 7 Plussan kohdalla on mahdollista säätää muun muassa valkotasapainoa, tarkennusta, ISO-herkkyyttä, suljinnopeutta ja valotusta. Uusittu kamerasovellus on mielestäni huima hyppäys parempaan verrattuna aikaisemmista Nokia-puhelimista löytyneeseen kamerasovellukseen. Uusi kamerasovellus toimii hyvin, mutta jo Nokia 6.1 -puhelimen kohdalla mainitsin muutamista alkukankeuksista, jotka ovat läsnä myös Nokia 7 Plussassa. Erityisesi manuaalitilan aktivoimisessa sovellus tuntui miettivän kauan.

HMD Global on tuonut lisäksi Nokia 8 -puhelimesta tutun Bothie-ominaisuuden myös Nokia 7 Plussalle. Puhelimella voi siis ottaa kuvan, jossa on kuva otettuna molemmilla laitteesta löytyvillä kameroilla. Pelkkien Bothie-kuvien jatkeena on mahdollista ottaa vastaavanlaisia videoita. Kamerasovellus tukee myös Bothie-videoiden livelähettämistä omalle Facebook-sivulle tai YouTube-tilille.

HMD Globalin tärkein valttikortti myös Nokia 7 Plussassa – Puhdas Android One

Android One — toisin sanoen puhdas Android — on tuttu jo kaikista uusista Nokia-puhelimista. Android One -versioon HMD Global siirtyi vasta vuoden 2018 alussa, kun nyt testissä käynyt Nokia 7 Plus, aikaisemmin testattu Nokia 6.1 sekä Nokia 8 Sirocco julkaistiin helmikuussa.

Android One on alun perin Googlen suunnittelema käyttöjärjestelmäversio halvemmille älypuhelimille, mutta viimeisen vuoden aikana Android One on tuotu entistä kalliimpiinkin laitteisiin.

Kuten olen monesti todennut, niin puhdas Android-käyttökokemus ei ole ainoa uusien Nokia-puhelimien valttikortti, vaan suurin valtti on mielestäni HMD Globalin tarjoamat joka kuukausi julkaistavat tietoturvapäivitykset. Nokia 7 Plus toimitettiin testiin varusteltuna Android 8.0 Oreo -versiolla, mutta jo ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä puhelin ilmoitti Android 8.1 Oreo -version olevan ladattavissa. Testijakson aikana puhelimesta löytyi 1. huhtikuuta 2018 julkaistu tietoturvapäivitys, mutta sittemmin laite on saanut jo toukokuun sekä kesäkuun tietoturvapäivitykset.

Testijakson aikana ei tullut vastaan suuria ongelmia käyttöjärjestelmän toimivuuden kanssa. Testien loppupuolella olin kuitenkin havaitsevinani suuremmissa määrin sovelluksien äkillisiä kaatumisia, jotka saattoivat johtua myös ainoastaan sovelluksien tuoreimmista päivityksistä. Erityisiä hidasteluja käyttöliittymän osalta ei ollut testijakson aikana havaittavissa, vaan kaikki tuntui toimivan mallikkaasti. Puhtaassa Android-käyttökokemuksessa HMD Global oli onnistunut myös Nokia 7 Plussan kohdalla, sillä esiasennettuina olivat ainoastaan tukisovellus sekä valmistajan oma kamerasovellus.

Yhteenveto

SuomiMobiili suosittelee Nokia 7 Plus -puhelinta.

Nokia 7 Plus on hintatietoisen kuluttajan varma valinta. Puhelin edustaa nykyaikaista suunnittelua sekä siinä käytetään viimeisimmän sukupolven keskiluokan järjestelmäpiiriä, joka tekee siitä kilpailukykyisen laitteen kilpailijoiden vastaaviin verrattuna. Henkilökohtaisesti tykästyin erityisesti Nokia 7 Plussan laadukkaaseen rakenteeseen, ulkoiseen olemukseen, näyttöön sekä puhtaaseen Android-käyttökokemukseen.

Hintaa Nokia 7 Plussalta löytyy Suomessa hieman alle 400 euroa ja mielestäni omassa hintaluokassaan puhelin tarjoaa paljon enemmän kuin yksikään nykyisistä Nokia-puhelimista. Tämän ansiosta puhelin on ansainnut SuomiMobiili suosittelee -erityismaininnan.

Yhteenveto

9.1

Hyvää
  • Laadukas rakenne
  • Kaksoiskamera (varauksin, mm. ei OIS)
  • Uusi 18:9-näyttö
  • Hinta-laatusuhde
  • Puhdas Android One
  • Säilytetty 3,5 mm kuulokeliitin
Huonoa
  • Hieman suurehko laite
  • Kamerasovelluksen hidastelut
  • Ei vedenkestävä
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android