ASUSYleinen

ASUS täytti lupauksensa – nyt myös ROG Phone 3 sai Android 12 -päivityksen

ASUS ROG Phone 3 Strix Edition

Asus kertoi viime syksynä aikataulun Android 12 -päivityksen saatavuudesta yhtiön vanhemmille puhelimille, ja nyt yhtiö on täyttänyt lupauksensa aikataulun mukaisesti. Viimeisetkin päivityksen luvatusti saavat puhelimet ovat nyt päivitettävissä. Kyseessä on nimittäin ROG Phone 3 -sarjan laitteet. Aikaisemmin Android 12 on laitettu jakoon Zenfone 8-, Zenfone 7-, ROG Phone 5- ja ROG Phone 5S -sarjojen puhelimille.

ROG Phone 3 -puhelimelle Asus on laittanut jakoon uuden päivityksen ja se on listattu ladattavaksi myös yhtiön omille tukisivuille. ROG Phone 3 Strix Editionin tukisivulla päivitystiedostoa ei vielä ole, mutta Asus on yleensä päivittänyt molemmat versiot täysin samoilla ohjelmistoversioilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimille kyseessä on versionumeroa WW-31.0210.0210.230 kantava päivitys, jolla on kokoa 2,92 gigatavua. Asuksen sivujen mukaan päivitys on jaossa Euroopassa, Venäjällä sekä muissa maissa globaalisti. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi käydä tarkistamassa asetusvalikon kautta: Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitys > Tarkista päivitys. Jos päivitys ei vielä ole saatavilla OTA:na, niin asennuspaketin avulla päivittämisen ohjeet löytyvät Asuksen sivuilta.

Asuksen mukaan päivitys tarjoaa Android 12 -version uudistukset ja tärkeimmät ominaisuudet. Puhelimien ROG UI-käyttöliittymä saa muutoksia, jotka mahdollistavat helpomman käytön. Esimerkiksi Asus on nostanut esille helpomman navigoinnin, virtaviivaisen ohjauspaneelin ja paremmat mukauttamisominaisuudet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 12 tuo mukanaan selviä uudistuksia erityisesti ulkoiseen toteutukseen, sillä Google on laittanut käyttökokemuksen täysin uusiksi. Käyttöjärjestelmässä luotetaan uudistettuun Material You -muotokieleen, joka takaa persoonallisemman käyttökokemuksen. Esimerkiksi dynaamisilla teemoilla voidaan taustakuvien perusteella muokata käyttöliittymän värimaailmoja automaattisesti. Lisäksi käyttöjärjestelmässä voidaan muokata kuvakkeita aikaisempaa monipuolisemmin ja yleisilmeestä on tehty modernimpi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ilmoitusvalikosta Google on tehnyt aikaisempaa intuitiivisemman ja siinä on nyt vähemmän pikavalintoja, mutta paljon tuttuja säätöjä aikaisempaa suuremmalla. Google Payn ja älykodin toiminnot ovat nyt myös integroituna pika-asetuksiin. Asetuksien puolella Android 12 tarjoaa myös uuden yksityisyyden hallintapaneelin, joka antaa käyttäjälle yhdellä vilkaisulla tiedot käyttöoikeusasetuksista sekä siitä, mitä tietoja tietyt sovellukset käyttävät. Lisäksi Google on tehnyt muita merkittäviä parannuksia tietoturvaan. Tarkemmin Android 12 -version uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Lähde: ASUS ROG Phone 3 -puhelimen päivitystiedosto 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. käyttöjärjestelmän päivityksen jälkeen asus rogue 3 lukitus ei aukea hyväsyy pin koodin ,mutta ei salasanaa tai sormitunnstetta mitä teen?

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS