HMDNokiaYleinen

Erilainen Nokia-älypuhelin tulossa? Nokia XR20 saattaa tarjota kestävän rakenteen

Nokia X20 / Kuva: HMD Global

HMD Globalin tiedetään valmistelevan uusien Nokia-puhelimien julkaisua, mutta mitään tarkkaa julkaisupäivää ei ole vielä annettu. Uusia puhelimia on tiedetty olevan muun muassa Nokia C30, Nokia XR20 sekä Nokia 6310. Nyt tuoreimmat tiedot antavat mielenkiintoisen teorian Nokia XR20 -mallin sijoittumisesta nykyiseen HMD Globalin Nokia-tuoteportfolioon.

Jo aikaisemmin tänä vuonna markkinoilla on nähty Nokia X10– ja Nokia X20 -älypuhelimet, jonka takia Nokia XR20 -mallin roolia mallistossa on ihmetelty. Lisäksi Nokia XR20 -puhelimen odotetaan olevan hyvin identtinen Nokia X20- ja Nokia X10 -mallien kanssa, sillä kaikissa kolmessa mallissa on paljon samoja teknisiä ominaisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia XR20 -puhelimen tiedetään saavan muun muassa 6,67 tuuman näyttöpaneelin Full HD+ -tarkkuudella. Lisäksi puhelimen tehoista on vastaamassa tuttu Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tietojen perusteella Nokia XR20 tulee saamaan myös 4630 milliampeeritunnin akun, 48 megapikselin neloiskameran sekä sormenjälkilukijan. Jälleenmyyjien listaukset ovat myös vahvistaneet puhelimesta olevan tulossa kaksi väriversiota, jotka ovat sininen ja harmaa.

R-kirjain puhelimen mallinimessä saattaa viitata esimerkiksi sanaan ”rugged”, jota käytetään usein kestävärakenteisten puhelimien markkinoinnissa. Tämä saattaisi viitata Nokia XR20:n olevan kestävärakenteinen Nokia-puhelin, joka yhdistää Nokia X10:n ja Nokia X20:n ominaisuuksia yhdeksi puhelimeksi. Toistaiseksi tieto kannattaa kuitenkin ottaa varauksella vastaan, sillä R-kirjain saattaa viitata myös johonkin aivan muuhun, eikä puhelimesta ole nähty vielä yhtään varsinaista vuotokuvaa.

Jos kyseessä on kuitenkin kestävärakenteinen Nokia-puhelin, niin silloin puhelimeen voitaisiin odottaa veden- ja iskunkestävää rakennetta. HMD Global on tähän asti julkaissut vain yhden kestävärakenteisen laitteen, joka oli Nokia 800 Tough -peruspuhelin. Kyseessä on ollut myös yksi harvoista IP68-luokitelluista Nokia-puhelimista. Kestävärakenteisia älypuhelimia ei ole nähty tunnetuilta brändeiltä kovinkaan paljoa, joten kestävä Nokia-puhelin voisi olla mielenkiintoinen lisäys markkinoille.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD