HuaweiYleinen

Loppuiko nyt länsimaiden kosiskelu? Huawei jatkoi älypuhelimien toimituksia Venäjälle

Huawein logo

Venäjän aloittaessa sotatoimet Ukrainassa, monet yritykset lopettivat toimintansa tai vähintään tuotteidensa toimitukset Venäjälle. Tällaisia älypuhelinvalmistajia ovat olleet esimerkiksi Samsung, Apple sekä HMD Global. Tuoreimmat raportit ovat kuitenkin kertoneet useiden kiinalaisvalmistajien jatkaneen toimintaa Venäjällä sekä kasvattaneen myyntiä merkittävästi.

Huawei on ollut muutaman kerran otsikoissa Venäjän tilanteen takia, sillä vielä muutama vuosi sitten älypuhelinmarkkinan ykköspaikkaa havitellut kiinalaisvalmistaja on ollut merkittävissä vaikeuksissa. Vuonna 2019 Huawei asetettiin Yhdysvaltojen kieltolistalle, jonka jälkeen Huawein merkitys puhelinmarkkinassa on tippunut lähes nollaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisempien rajoituksien takia Huawein näkökanta Venäjän markkinan tilanteeseen on ollut monimutkainen. Aluksi näytti, että Huawei haluaa kosiskella länsimaita vetäytymällä ja sulkemalla toimintojaan Venäjällä, mutta nyt tuoreet raportit kertovat jotain aivan muuta. Huawein kerrotaan nimittäin jatkaneen älypuhelimien ja muiden laitteiden toimituksia Venäjälle.

Asiasta perillä olevat venäläislähteet ovat kertoneet Huawein jatkavan toimituksia. Lisäksi Huawei on lisännyt uusimmat tuotteet yhtiön sivuille, ja ne ovat saatavilla yhtiön verkkokaupasta. Huawei ei ole kuitenkaan itse kommentoinut asiaa vielä millään tavalla. Kesäkuun alussa Huawei aloitti sulkemaan omia myymälöitään Venäjällä, joista 19 myymälästä neljä suljettiin. Huhtikuun alussa Huawei lopetti toimitukset Venäjälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ilmeisesti Huawein halu palata Venäjän markkinoille on osoittautunut uusien sanktioiden pelkoa paremmaksi vaihtoehdoksi. Venäjän markkina on ollut useille valmistajille tärkeä markkina-alue. Aikaisempi raportti kertoi, että Venäjän markkinoilla kiinalaisvalmistajien osuus kaikesta myynnistä oli vuoden toisella neljänneksellä yli 70 prosenttia, joka on selvästi enemmän kuin vuotta aikaisemmin ollut 50 prosentin osuus.

Venäjällä toimituksia on raportoitu jatkaneen muun muassa kiinalaiset Xiaomi, Realme, Tecno, Vivo, Infinix ja Itel. Huawei voitaneen lisätä listaan, jos raportteihin on uskomista. Aikaisemmin myös Honorin kerrottiin suunnittelevan paluuta Venäjän markkinoille kiertoteiden kautta.

Lähde: Iz.ru

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Noh, edelleen hyvä syy olla ostamatta kiina-puhelimia. Ja kyllä, tiedän että moni muukin valmistaja valmistuttaa puhelimensa kokonaan tai osittain Kiinassa!

    1. Tarkastakaa faktat muulta kuin Venäjältä. Venäläiset voi ostaa kaikkia laitteita tukkureiden kautta edelleen, kuten Apple ja Samsung tuotteita.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei