HuaweiYleinen

Huawei päivitti taittuvanäyttöisen Mate X -puhelimen tekniikkaa – Tehoista vastaa julkaisematon Kirin 990 -järjestelmäpiiri

Huawei Mate X

Huawei julkaisi helmikuussa MWC 2019 -messujen yhteydessä taittuvanäyttöisen Mate X -puhelimensa ja kertoi sen tulevan myyntiin vuoden puolivälistä alkaen 2299 euron hintaan. Valitettavasti puhelimen myyntiin saapuminen on viivästynyt ja viimeisimpien tietojen mukaan Mate X:n myynti alkaa vasta marraskuussa.

Toistaiseksi Huawei ei ole paljastanut puhelimen viivästyksen tarkkoja syitä, mutta mahdollisesti tärkeimmät vaikuttajatekijät ovat laatuvaatimuksien tiukentuminen sekä Huawein joutuminen Yhdysvaltojen kieltolistalle. Lisäksi tuoreimmat tiedot kertovat Huawein päivittäneen hieman Mate X -puhelimen teknistä toteutusta, jos on uskomista suosittuja tekniikkasivustoja, jotka ovat päässeet tutustumaan puhelimen tuoreimpaan prototyyppiversioon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita oli julkaisun aikaan puhelimessa kolme ja tuoreimmasta versiosta löytyy peräti neljä kameraa, jotka ovat hyvin lähellä muun muassa Huawei P30 -malliston huippupuhelimien kameroiden toteutusta. Pääkamerana on 40 megapikselin sensori RYYB-filtterillä ja toinen kamera tarjoaa 16 megapikselin ultralaajakulmalinssin. 8 megapikselin kolmas kamera mahdollistaa optisen zoomauksen ja neljäskamera on niin sanottu ToF-sensori.

Teknisessä toteutuksessa yksi tärkeimmistä muutoksista on tapahtunut Huawein tietojen mukaan myös järjestelmäpiiriin. Julkaisussa puhelimen kerrottiin tulevan myyntiin Kirin 980 -järjestelmäpiirillä, johon on yhdistetty Balong 5000 5G -modeemi, mutta Mate X on saamassa uudemman Kirin 990 -järjestelmäpiirin, jota ei ole vielä edes julkaistu.

Kirin 990 -järjestelmäpiiriä odotetaan IFA 2019 -messuilla Berliinissä syyskuun alussa ja kyseessä on järjestelmäpiiri, jota Huawei tulee hyödyntämään tulevissa Mate30 -malliston älypuhelimissa. SuomiMobiilin ensituntumat Mate X -puhelimesta voi käydä lukemassa tämän linkin takaa.

Huawei Mate X

Lähde: Neowin.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei