HuaweiYleinen

Huaweilta tulossa uudet edulliset MatePad T10- ja MatePad T10s -tabletit – kuvat ja tiedot vuotivat

Huawei on julkaissut globaalisti jo muutamia MatePad-malliston tabletteja, joista Suomessa myyntiin ovat tulleet MatePad Pro sekä MatePad T8. Nyt Huawei on nähtävästi laajentamassa valikoimaa kahdella uudella tabletilla, jotka kantavat nimiä MatePad T10 ja MatePad T10s.

Kovin suurta eroa tablettien välillä ei ole, jos on uskomista luotettavista tiedoistaan tunnettua Roland Quandtia, joka on julkaissut Twitterissä laitteiden kuvat ja tekniset tiedot. Vuotaneiden tietojen mukaan suurin eroavaisuus on näytön tarkkuudessa sekä koossa.

Tietojen perusteella MatePad T10 -tabletissa on HD-tasoinen 9,7 tuuman näyttöpaneeli, kun taasen MatePad T10s -tabletissa on hieman suurempi 10,1 tuuman näyttöpaneeli Full HD -tarkkuudella. Tehoista pitäisi vastata Kirin 710A -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 2 gigatavua RAM-muistia sekä 16 tai 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tabletteihin on tulossa myös tuki microSD-muistikortille aina 512 gigatavuun asti. Kameroita on molempien laitteiden taka- ja etuosassa yksi, joista takakameran tarkkuus on 5 megapikseliä sekä etukameran tarkkuus 2 megapikseliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkestosta pitäisi olla vastaamassa 5100 milliampeeritunnin akku, jota ladataan USB-C-tyypin latausliittimen kautta. MatePad T10 -tableteissa on myös kuulokeliitin, tuki Bluetooth 5.1 -yhteydelle sekä Harman/Kardonin virittämä äänentoisto. Huawei on toteuttanut MatePad T10 -tableteista myös erilliset Wi-Fi- ja LTE -versiot. Molempien tablettien pitäisi tukea myös Huawein omaa M Pencil -kosketusnäyttökynää.

Käyttöjärjestelmänä on tietojen perusteella avoimeen lähdekoodiin perustuva Android 10, jonka päällä hyrrää EMUI 10.1 -käyttöliittymä. Tämä tarkoittaa siis, ettei uusissa MatePad T10 -tableteissa tulla näkemään Googlen palveluita, vaan ne on korvattu Huawein omilla palveluilla sekä AppGallery-sovelluskaupalla.

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin Huawei on tulossa julkaisemaan uudet MatePad T10- ja MatePad T10s -tabletit. Itävalloissa jälleenmyyjät ovat jo listanneet tabletit sivuillansa, josta on paljastunut myös hinnoittelu. MatePad T10 Wi-Fi-version hinnaksi on ilmoitettu 159 euroa (2+32 Gt) ja LTE-versio maksaa vastaavasti 179 euroa (2 + 32 Gt). MatePad T10s -tabletista on listattu kolme versiota, jotka ovat 179 euron hintainen Wi-Fi-versio (2 + 32 Gt), 209 euron hintainen Wi-Fi-versio (3+64 Gt) sekä 239 euroa maksava LTE-versio (3 + 64 Gt).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Twitter (Roland Quandt), Expert (saksaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei