HMDNokiaYleinen

Jälleen huhutaan Nokia-puhelimista! Nokia X70 saattaa saada Nokian kanssa kehitetyn kamerasensorin

Tällä viikolla uutisoitiin vahvasti huhusta, jonka mukaan HMD Global suunnittelisi käyttävänsä tulevissa puhelimissaan kiinalaisen Huawein kehittämää HarmonyOS-käyttöjärjestelmää. Huhu kuitenkin ammuttiin nopeasti alas Huawein ja HMD Globalin suunnalta, mutta nyt Nokia-fanit saavat ihmetellä jälleen uutta villiä huhua. Tällä kertaa huhutaan Nokia X70 -puhelimesta.

Twitterissä jokseenkin luotettavista Nokia-puhelimia koskevista tiedoistaan tunnettu Nokia anew on kertonut Nokia X70 -puhelimen saavan mielenkiintoisen kameran. HMD Globalin on kerrottu tehneen yhteistyötä Nokia Technologiesin kanssa, ja puhelimen kamerasensori olisi suunniteltu itse. Nokia Technologies lisensoi Nokia-tuotemerkkiä, mutta myös kehittää uusia teknologioita, kuten OZO Audio -ääniominaisuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt nähty huhu kannattaa kuitenkin ottaa pienellä varauksella vastaan, sillä epämääräisiä tietoja tulee ja menee jatkuvasti. Aikaisemmin vastaavia raportteja ei ole kuultu, joten syvempi yhteistyö HMD Globalin ja Nokia Technologiesin kanssa herättää muutamia kysymysmerkkejä. Toki HMD Global on aikaisemminkin käyttänyt puhelimissaan kokeellisia kameratoteutuksia, joista Nokia 9 Pureviewin viiden kameran järjestelmä on hyvä esimerkki. Nokia 9 Pureviewin kameran kanssa tehtiin yhteistyötä Light.co-yrityksen kanssa, mutta toteutus ei ollut kovinkaan toimiva.

Uusia Nokia-puhelimia on kuitenkin varmasti kehitteillä, sillä HMD Globalin odotetaan julkaisevan lähiaikoina ainakin edullisia uutuuspuhelimia. Toki huhuihin on noussut myös enemmissä määrin Nokia X60- ja Nokia X70 -puhelimet, jotka saattavat olla hieman nykyisiä Nokia-puhelimia paremmin varusteltuja. Tällä hetkellä HMD Globalin kärkimalli on Nokia X20 -puhelin, joka tarjoaa 200 euron puhelimen ominaisuuksia 400 euron hintalapulla.

Lähde: Nokiamob.net, Twitter (Nokia anew)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Ei enää. Ikinä Nokiaa. Pureview oli niin virheostos ja luvatut päivitykset jotka olisivat korjanneet viat jäivät tulematta…

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD