KommenttiSamsungYleinen

Kommentti: Unohda uudet Samsung Galaxy Z Fold 6- ja Galaxy Z Flip 6 -puhelimet – Galaxy Watch Ultra ja Galaxy Ring ylivoimaisesti kiinnostavimmat tuotteet

Samsungin uusimmat tuotteet.

Samsungin uudet Galaxy Z -sarjan taittuvanäyttöiset älypuhelimet esiteltiin tänään, mutta uutuudet eivät suuremmin yllättäneet. Syykin tähän on selvä, sillä Galaxy Z Fold 6:n uudistukset lasketaan millimetreissä ja Galaxy Z Flip 6 näyttää pikaisella katsomisella identtiseltä edeltäjänsä kanssa. Kiinnostavimmat tuotteet eivät tällä kertaa olleet puhelimet, vaan Samsungin uudet puettavat laitteet.

Taittuvien puhelimien kategoriassa monet kiinalaisvalmistajat ovat asettaneet Samsungille painetta, mutta se ei kuitenkaan suuremmin näy uutuuslaitteissa. Samsung ei ole päässyt kameroissa, laitteen rakenteessa tai monissa teknisissä asioissa vastaamaan esimerkiksi Motorolalle, Honorille tai OnePlussalle, jotka ovat suurimmat haastajat Samsungille.

Olenkin jopa hämmästynyt siitä, miten pieni päivitys Galaxy Z Fold 6 on edeltäjään verrattuna. Paksuutta Samsung on saanut tiputettua 1,3 mm, ja nyt Galaxy Z Fold 6 on suljettuna 12,1 mm paksu. Verrattuna esimerkiksi Honor Magic V2 -puhelimen 9,9 paksuuteen, vaikuttaa Samsungin toteutus melko kookkaalta. Painoa on onneksi saatu pois 14 gramman verran, sillä puhelin painaa enää 239 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on myös tällä kertaa tehnyt Galaxy Z Fold 6 -puhelimesta leveämmän ja matalamman, mutta ero edeltäjään on vain 1 mm verran, joten ei mitenkään mullistava. Itse olisin jo kaivannut selvästi leveämpää ulkopuolen näyttöä, jotta se olisi lähempään perinteisempiä puhelimia, eikä sen kuvasuhde olisi liian korkea. Rakenteeseen on tehty siis hyvin pieniä muutoksia, jotka ovat toki parannuksia, mutta eivät juurikaan mullista kokonaisuutta.

Teknisesti Galaxy Z Fold 6 on myös hyvin pieni päivitys. Laite on huippuluokkainen, mutta esimerkiksi kameroiden osalta ei olla saatu päivityksiä ja kyseessä on enimmäkseen perinteikäs vuosittainen tekninen parannus. Itse olisin kaivannut puhelimeen selvästi suurempaa akkua ja parempia latausratkaisuja, mutta näissäkin Samsung tuntuu syystä tai toisesta jämähtäneen paikalleen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy Z Flip 6 on myös yllättävän pieni päivitys. Puhelin on ulkoisesti edeltäjänsä kaltainen, ja tekniikassa peruspäivityksien osalta suurimmat uudistukset ovat tarkempi pääkamera sekä hieman suurempi akku. Samsung ei esimerkiksi lähtenyt päivittämään ulkopuolen näyttöpaneelia suuremmaksi kilpailijoiden tavoin.

Uutuuspuhelimet tuovat kuitenkin ohjelmiston osalta varmasti yhden tämän hetken monipuolisimmista kokemuksista ja päivityslupaus päihittää kilpailijat mennen tullen. Lisäksi täytyy muutaman kerran mainita AI, AI, AI… Okei, ei keskitytä tekoälyyn, mutta luonnollisestikin sekin löytyy!

Vaikka uudistukset ovat minimaalisia, niin Samsungilla on ollut jälleen painetta kasvattaa hintaa. Uusi Galaxy Z Fold 6 maksaa 120 euroa edeltäjäänsä enemmän (2099€ vs. 1979€) sekä Galaxy Z Flip 6:n hinta on noussut 10 euroa (1259€ vs. 1249€). Samsungin taittuvat puhelimet alkavat olemaan jo todella hintavia, eikä trendi selvästi näytä olevan hintojen tuominen alaspäin.

Samsung Galaxy Watch Ultra

Puettavien laitteiden osalta Samsungin uutuuskattaus oli mielestäni paljon mielenkiintoisempi. Galaxy Watch 7 voidaan skipata heti kättelyssä, sillä suuremman kiinnostuksen herätti täysin uudenlainen Galaxy Watch Ultra sekä Galaxy Ring -älysormus.

Galaxy Watch Ultra on selvä vastaus Apple Watch Ultralle ja myös esille nostetut erikoisuudet olivat pitkälti samoja. Kello on luotu kestämään ja samalla siinä on parannuksia, jotka tekevät siitä loistavan kaverin esimerkiksi aktiivisille seikkailijoille. Kello näyttää massasta erottuvalta ja teknisesti se on hyvinkin kyvykäs.

Lisäksi hinta on kohdallaan, jos vertaa esimerkiksi Applen vastaavaan. Galaxy Watch Ultra maksaa nimittäin alle 700 euroa, eikä tonnia niin kuin Applella. Onkin siis mielenkiintoista nähdä käytännössä, miltä Samsungin Ultra-tason älykello vaikuttaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy Ring -älysormusta kohtaan odotukset olivat kovat, sillä Samsung on hypettänyt laitetta alkuvuodesta lähtien. Vaikka kiinnostava laite onkin, niin Samsung ei syystä tai toisesta halunnut tuoda sitä myyntiin Suomessa ainakaan ensimmäisten maiden joukossa. Eli sormusta saadaan vielä odotella hyvä tovi.

Älysormusten kategoria on kaivannut jo pidemmän aikaa todellista kilpailua. Tällä hetkellä ainoa varteenotettava vaihtoehto on Oura, sillä muita ei oikeastaan edes ole. Jos mukaan ei siis lasketa kaikenlaisia epämääräisiä virityksiä, joiden tiedot lähetetään kolmannen osapuolen yrityksille Kiinaan.

Kokonaisuutena Galaxy Ring vaikuttaa kuitenkin pätevältä laitteelta ja siinä on monia samoja ominaisuuksia kuin Ourassa. Osana Samsungin ekosysteemiä sormus saattaa kuitenkin tarjota joitakin omia erikoisuuksia, mutta Samsung on mielestäni tehnyt hyvää työtä jo ensimmäisen sormuksen kanssa. Toki testaamisia saadaan odotella.

Samsungin uusi tuotekatras on mielestäni aika tasapaksu, mutta puhelimet eivät tällä kertaa olleet niitä mielenkiintoisimpia.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Kommentti