QualcommYleinen

Qualcommilta tulossa 4 nanometrin Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiiri – näin keskihintaiset puhelimet kehittyvät

Qualcomm Snapdragon

Qualcomm on julkaisemassa pian uuden keskihintaluokan puhelimille suunnatun Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiirin. Tunnettu vuotaja Evan Blass on nimittäin nyt julkaissut tarkan tuotelistauksen uutuuspiiristä, eikä enää mitään merkittävää jää mielikuvituksen varaan.

Snapdragon 6 Gen 1 on mallikoodiltaan SM6450 ja kyseessä on seuraaja viime vuoden lopulla julkaistulle Snapdragon 695 5G -järjestelmäpiirille. Kyseessä on myös ensimmäinen 6-sarjan järjestelmäpiiri, joka noudattaa uusittua nimeämiskäytäntöä. Aikaisemmin on nähty myös Snapdragon 7 Gen 1-, Snapdragon 8 Gen 1– ja Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tuotelistaus kertoo yllättävän vähän Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiirin prosessorista tai grafiikkaprosessorista, mutta maksimitaajuus tulee olemaan 2,2 GHz ja piiri perustuu 64-bittiseen tekniikkaan. Qualcomm on kuitenkin valmistanut uutuuspiirin 4 nanometrin prosessilla, joka on ensimmäinen kerta Snapdragon 6 -sarjassa.

Snapdragon 6 Gen 1 tukee Snapdragon X62 -5G-modeemia, jossa on tuki Sub-6- ja mmWave-tekniikoille. Modeemin avulla päästään jopa 2,9 Gbps latausnopeuksiin. Järjestelmäpiirissä on myös FastConnet 6700 -tekniikka, joka vastaa muista yhteyksistä. Snapdragon 6 Gen 1 tukee Wi-Fi 6E- ja Bluetooth 5.2 -tekniikoita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm on rakentanut uutuuspiiriin Spectra-kuvasignaaliprosessorin, joka pystyy toimimaan jopa 14 gigapikselin sekuntivauhdilla. Se tukee jopa 108 megapikselin kuvien taltioimista sekä 48 megapikselin yksittäisiä kameroita 30 fps:n tasolla ilman suljinviivettä. Videotallennus onnistuu korkeintaan 4K HDR 30 fps -tasolla, joka on selvä päivitys edeltäjästä puuttuessa 4K-tuki.

Muita huomattavia toteutuksia ovat tuki Qualcomm Quick Charge 4+ -lataukselle, tuki oleellisille satelliittinavigointijärjestelmille, jopa 12 gigatavun LPDDR5-RAM-muistille sekä USB 3.1 -versiolle. Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiiriin perustuvien puhelimien näytöt voivat toimia korkeintaan 120 hertsin virkistystaajuudella ja tuettuna on Snapdragon Sound -tekniikat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, milloin Qualcomm voisi julkaista Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiirin. Todennäköisesti kovinkaan kauaa ei uutuuspiiriä tarvitse odottaa ja mahdollisesti pian julkaisun jälkeen tullaan näkemään ensimmäiset piiriin perustuvat puhelimet markkinoilla.

Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiirin vuotaneet tiedot.

Lähde: Twitter (Evan Blass)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Hyvältä vaikuttaa 👍. Snapdragon 680 pettymys varmasti monelle eikä 695 ollut sekään järin hyvä. Tämä uutuus lyö kummatkin varmasti kirkkaasti. Mikä on Mediatekin vastaus kiinnostaisi minua.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm