SamsungYleinen

Samsung Galaxy S20 -sarjan puhelimille ladattavissa Android 12 -päivitys Suomessa

Samsung Galaxy S20, Galaxy S20+ ja Galaxy S20 Ultra

Samsung on tänään aloittanut jakamaan Android 12- ja One UI 4 -päivitystä Suomessa myytyihin Galaxy S20 -sarjan puhelimille. Kyseessä ovat vuonna 2020 julkaistut lippulaivapuhelimet. Aikaisemmin Samsung on aloittanut saman päivityksen jakelun myös Galaxy Z Fold 3- ja Galaxy Z Flip 3 -puhelimille, mutta myös Galaxy S21 -sarjalle, Galaxy S20 FE -puhelimelle sekä Galaxy Note 20 -puhelimille.

Käyttäjät ovat raportoineet päivityksen jakelun alkaneen tänään ainakin Galaxy S20 Ultra -mallille, mutta nähtävästi päivitys on jaossa myös Galaxy S20- ja Galaxy S20+ -puhelimille. Päivityksen versionumero Galaxy S20 Ultrassa on G988BXXSCEUL7, Galaxy S20+ -mallissa vastaavasti G986BXXSCEUL7 ja Galaxy S20 -mallissa G980BXXSCEUL7. Päivitys on kooltaan 2-3 gigatavua ja sen mukana on Googlen joulukuussa 2021 julkaisemat tietoturvakorjaukset.  Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi käydä tarkistamalla menemällä: Asetukset > Ohjelmistopäivitys > Lataa ja asenna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on aikaisemmin kertonut, että pian samainen päivitys on saatavilla aikaisemmille Galaxy S- ja Galaxy Note -malliston puhelimille sekä Galaxy Z- ja Galaxy A -puhelimille. Lisäksi Samsungin mukaan tabletit tulevat saamaa päivityksen. Samsungin julkaiseman alustavan aikataulun päivityksestä voi katsoa tämän linkin takaa.

Samsung on kertonut One UI 4.0 -käyttöliittymän tarjoavan paljon uusia ominaisuuksia, mukaan lukien erilaiset kustomoitavat teemat. Käyttäjät voivat muuttaa aloitusnäyttöä, kuvakkeita, ilmoituksia ja taustakuvia. Päivitys tarjoaa lisäksi uusitut widgetit ja uudistuksia emojeihin.

Lisäksi Samsung lisää järjestelmätason yksityisyysominaisuuksia. Esimerkiksi, jos kameraa tai mikrofonia käytetään, niin niistä ilmoitetaan käyttäjälle kuvakkeen avulla. Myöskin uusi yksityisyyden hallintapaneeli on läsnä, joka on Samsungin itse kehittämä, eikä Googlen kehittämä.

Tarkemmin Android 12 -version uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Päivityksen jälkeen näytössä näkyy kokoajan live transcribe painike, miten tämän saa pois näytöltä?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung