OnePlusYleinen

Tämä kaikki tiedetään OnePlus 7 -mallistosta – Julkaisu viikon päästä

OnePlus 7 -malliston älypuhelimet julkaistaan viikon päästä, mutta jo ennen julkaisua puhelimista on saatu jo varsin kattava kokonaiskuva vuotojen sekä OnePlusin virallisien tietojen perusteella. OnePlus 7 Pro sekä OnePlus 7 julkaistaan virallisesti ensi viikon tiistaina 14. toukokuuta, joten kauaa ei tarvitse enää lopullisia ja virallisia tietoja puhelimista odottaa.

Uusien älypuhelimien ohella OnePlusilta odotetaan myöskin uusia Bullets Wireless 2 -kuulokkeita sekä 30 watin pikalataukseen kykenevää Warp Charge -autolaturia. Tässä artikkelissa käydään läpi tärkeimmät huhut ja tiedot OnePlus 7 Pro- ja OnePlus 7 -puhelimista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 7 Pro – Tehokkain OnePlus-puhelin

OnePlus on hehkuttanut julkaisutilaisuuden alla useaan otteeseen OnePlus 7 Pron olevan yhtiön tähän mennessä nopein älypuhelin. Tietojen perusteella tämä on myös täysin totta, sillä puhelimen tehoista vastaa Qualcommin tuorein huippuluokan Snapdragon 855 -älypuhelinpiiri. Snapdragon 855 on valmistettu 7 nanometrin prosessilla ja siinä on kahdeksan ydintä. Piiri koostuu siis yhdestä 2,84 GHz:n Kryo 485 -ytimestä, kolmesta 2,41 GHz:n Kryo 485 -ytimestä sekä neljästä 1,78 GHz:n Kryo 485 -ytimestä.

RAM-muistia OnePlus 7 Pron kalleimpaan varianttiin odotetaan peräti 12 gigatavua, mikä on uusi ennätys OnePlus-puhelimissa. Viime vuonna yhtiöltä nähtiin OnePlus 6T McLaren -versio, jossa oli jo 10 gigatavua RAM-muistia. Puhelimesta odotetaan myöskin versioita, joissa on 6 ja 8 gigatavua RAM-muistia. Grafiikkasuorittimena Snapdragon 855 -järjestelmäpiirissä toimii luonnollisesti Adreno 640.

Sisäistä tallennustilaa huhuttujen tietojen perusteella on luvassa vähintään 128 gigatavua, mutta kalliimmassa versiossa sitä on todennäköisesti 256 gigatavua. OnePlus 7 Prossa on vahvistettu olevan myös UFS 3.0 -muisti, jonka kerrotaan olevan tuplasti nopeampaa kuin viime vuosien puhelimista tuttu UFS 2.1.

OnePlus 7 Pron nopeus odotetaan näkyvän myös akussa ja varsinkin akun lataamisessa. Puhelimeen odotetaan suurta 4000 milliampeeritunnin akkua sekä erittäin nopeaa Warp Charge 30 -pikalatausta. OnePlus esitteli nopean Warp-pikalatauksen viime vuoden lopulla OnePlus 6T McLaren -puhelimessa, jolloin 3700 milliampeeritunnin akku latautui täyteen 60 minuutissa. Nyt OnePlus 7 Pron kohdalla 30 watin pikalatauksen odotetaan olevan myöskin erittäin nopea. Puhelinta ladataan ainoastaan USB-C-tyypin latausliittimen kautta, eikä OnePlus ole edelleenkään lisännyt tukea langattomalle lataukselle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erinomainen näyttö

Huhujen mukaan OnePlus 7 Pron näyttö olisi kooltaan mukavat 6,67 tuumaa ja se perustuisi Optic AMOLED -tekniikkaan. Näytön odotetaan olevan tarkempi kuin missään muussa OnePlus-puhelimessa koskaan, sillä huhujen mukaan näytössä olisi QHD+ -tarkkuus, eli 3120 x 1440 pikseliä. Näytössä on myöskin 19.5:9-kuvasuhde sekä erittäin minimoidut kehykset. OnePlus on lisäksi vihjannut näytön saavan 90 hertsin virkistystaajuuden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhtikuun lopulla OnePlus hehkutti näyttöluokittaja DisplayMaten myöntäneen OnePlus 7 Pro -puhelimelle A+ Top Tier Display Rating -luokituksen. OnePlusin tietojen mukaan laite suoriutui poikkeuksellisen hyvin testin kaikissa kategorioissa, erityisesti värintoistossa, kirkkaudessa, kontrastin tarkkuudessa ja pikselitiheydessä. OnePlus 7 Pro muokkautuu käyttäjänsä tarpeisiin, ja sallii myös näytön kalibroinnin väritasapainoa ja -lämpötilaa säätämällä.

Erinomaisen katselukokemuksen lisäksi OnePlus 7 Pro suodattaa haitallista sinistä valoa ja suojelee näin käyttäjänsä silmiä pitkäaikaisen käytön rasitukselta paremmin kuin aiemmin. Käyttömukavuuden takaamiseksi parannellut ominaisuudet antavat käyttäjälle mahdollisuuden säätää värilämpötilaa ja kirkkautta. OnePlusin panostukset OnePlus 7 Pron käyttäjäystävällisyyteen on palkittu riippumattoman VDE Testing and Certification Instituten Safety for Eyes -tunnustuksella.

Lisäksi OnePlus kertoi OnePlus 7 Pron saaneen HDR10+ -sertifikaatin, joka on myönnetty aikaisemmin vain muutamalle televisio- ja älypuhelinlaitteelle.

”HDR10+ on älypuhelinnäyttöjen tulevaisuutta, ja kuten aina, haluamme tuoda parasta mahdollista teknologiaa kaikkien saataville. Tässä lanseerauksessa olemme tehneet erityisiä panostuksia näyttöteknologiaamme. OnePlus 7 Pron myötä lempisarjojen ja elokuvien katselu viedään aivan uudelle tasolle huippuluokan väreillä, kirkkaudella ja kontrastilla”, kertoo OnePlusin toimitusjohtaja Pete Lau.

HDR10+ optimoi kuvanlaatua määrittämällä kontrastia, kirkkautta ja värikylläisyyttä ruutu ruudulta. Lopputuloksena on aiempaa realistisempi, yksityiskohtaisempi ja selkeämpi kuvanlaatu.  Korkeiden teknisten ja tuotannollisten vaatimusten vuoksi HDR10+ -standardi on myönnetty vain harvoille televisioille ja älypuhelimille. HDR10+ -sertifioidut tuotteet tunnistaa HDR10+ -logosta.

Puhelimen näytössä tiedetään myöskin olevan optinen sormenjälkilukija, jollainen nähtiin jo OnePlus 6T -mallissa. OnePlusin odotetaan olevan tehneen sormenjälkilukista entistäkin nopeamman sekä varmemman.

Monipuolinen kolmoiskamera ja nouseva etukamera

Kamera on yksi osa-alue, johon OnePlusin odotetaan olevan panostaneen erityisen paljon. OnePlus 7 Pro on yhtiön ensimmäinen kolmoiskameralla varusteltu älypuhelin, joka tarjoaa jo julkaistujen testikuvien perusteella erinomaisia toiminnallisuuksia.

Tietojen perusteella kolmoiskamera rakentuu 48 megapikselin pääkamerasta, jona hyödynnetään Sonyn kehittämää IMX586-sensoria. Tässä kamerassa odotetaan olevan f/1.6-aukko, 0,8 um pikselikoko sekä vaiheentunnistava automaattitarkennus. Pääkamerassa tiedetään olevan myöskin optinen kuvanvakain sekä elektroninen kuvanvakautus. Toinen kameroista on ultralaajakulmainen ja sen tarkkuus on 16 megapikseliä. Tämän kameran tiedetään pystyvän kuvaamaan 117 asteen näkökentällä. Kolmas kameroista on 8 megapikselin teleobjektiivi, joka kykenee peräti kolmen kertaiseen optiseen zoomaukseen.

Alapuolella on OnePlusin Facebook-tilillä julkaistuja kuvia, jotka on otettu OnePlus 7 Pro -puhelimella ja hyödyntämällä kameran zoomausominaisuuksia.

Etukamera on OnePlus 7 Prossa varsin mielenkiintoisesti ratkaistu, sillä sitä ei näy laitteen etuosassa näytön viedessä lähes koko pinta-alan. OnePlus on ratkaissut etukameran rakentamalla puhelimen sisälle mekaanisen kamerarakenteen, jonka avulla etukamera nousee puhelimen yläpäädystä. Etukameran tarkkuudeksi on huhuissa mainittu 16 megapikseliä ja siinä uskotaan olevan muun muassa f/2.0-aukkosuhde.

Etukameraa hyödynnetään mahdollisesti myöskin kasvojentunnistukseen, kuten OnePlus 6T -puhelimissa.

Suomen ensimmäinen 5G-puhelin

OnePlus 7 Pro Nebula Blue -värissä.

Jo helmikuussa OnePlus kertoi aikovansa julkaista Suomessa ensimmäisen 5G-puhelimensa yhteistyössä matkapuhelinoperaattori Elisan kanssa. Puhelimen julkaisun kerrottiin tapahtuvan Suomessa vuoden toisella neljänneksellä. OnePlus 7 Pro -puhelimesta odotetaan 5G-versiota valikoiduille markkina-alueille, joten Elisan kautta on suurella todennäköisyydellä tulossa myyntiin juurikin 5G-versio, jonka odotetaan olevan hieman 4G-versiota kalliimpi.

“5G tarkoittaa vallankumousta, jonka vaikutus ulottuu teknologiateollisuuden ulkopuolelle. Se tulee vaikuttamaan kaikkeen, niin ihmisiin, pelaamiseen, yhdistettyyn todellisuuteen kuin terveydenhuoltoonkin. Me olemme uuden aikakauden kehityksen kärjessä ja teemme tiivistä yhteistyötä Elisan ja muiden kumppaneidemme kanssa. 5G:n avulla voimme nähdä tulevaisuuden.” kertoi OnePlusin perustaja ja toimitusjohtaja Pete Lau.

”Elisalla on yksi maailman edistyksellisimmistä verkoista, ja aloitimme 5G-verkon rakentamisen ensimmäisten joukossa maailmassa. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset laitteet, joilla pääsee nauttimaan 5G:n eduista. OnePlus on meille luonteva ja hyvä kumppani, joka tarjoaa erinomaisen käyttöjärjestelmän ja esimerkiksi pelaamiseen hienosti sopivat laitteet”, kertoo Elisan liiketoimintajohtaja Antti Ihanainen.

Hinta ja väriversiot

OnePlus 7 Pro kolmessa värivaihtoehdossa.

Viimeaikaisien vuotojen perusteella OnePlus 7 Pro olisi tulossa markkinoille kolmessa väriversiossa, jotka ovat Nebula Blue, Mirror Grey sekä Almond. Rakenteellisesti OnePlus 7 Pro rakentunee alumiinikehyksestä sekä tuoreimmasta Gorilla Glass 6 -lasista. Puhelin ei ole myöskään millään tasolla IP-sertifioitu, vaikka OnePlusin viimeisimpien tietojen perusteella puhelin kestää jonkin verran vettä ”optimaalisissa testausolosuhteissa”.

Huhut kertoivat huhtikuussa OnePlus 7 Pron olevan yhtiön kallein älypuhelin tähän mennessä. OnePlus 7 Pro voisi maksaa kalleimmillaan jopa 819 euroa, jolloin kyseessä olisi 12 gigatavun RAM-muistillinen versio, jossa on myös 256 gigatavua tallennustilaa. Puhelimesta odotetaan myös 8 + 256 gigatavun versiota, jonka hinta olisi 749 euroa. Huhun mukaan tarjolla pitäisi olla myös kaikista edullisin versio, jossa on 6 gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua tallennustilaa. Edullisimman version hinnoittelun uskotaan asettuvan 699 euroon.

OnePlus 7 Pro tekniset tiedot:

 • Rakenne: Alumiinikehys ja Gorilla Glass 6 -lasipinnat
 • Näyttö: 6,67 tuuman Optic AMOLED
  • Tarkkuus: QHD+ (3120 x 1440)
  • Kuvasuhde: 19.5:9
  • Virkistystaajuus: 60 tai 90 hertsiä
  • Lovi: ei näyttölovea
  • Muuta: HDR10+, reunoilta kaartuva
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 855 (Adreno 640)
 • RAM-muisti: 6, 8 ja 12 gigatavua
 • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua (UFS 3.0) / Ei muistikorttipaikkaa
 • Takakamera: Kolmoiskamera + kaksois-LED-salama
  • Pääkamera (wide): 48 MP (f/1.6, 1/2″, 0,8 um PDAF, OIS + EIS) [Sony IMX586]
  • Ultralaajakulmakamera: 16 MP (f/2.2, 117 asteen näkökenttä)
  • Teleobjektiivi: 8 MP (f/2.4, 3x zoom)
 • Etukamera: 16 MP (f/2.0, sisältä nouseva)
 • Akku: 4000 mAh / 30W Warp Charge
 • Liittimet: USB-C
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie (OxygenOS 9)
 • Muuta: Näytönalainen sormenjälkilukija, ei vedenkestävä
 • Hinta: 699–819 euroa

OnePlus 7 – Edullisempi huippupuhelin, hyvillä ominaisuuksilla

OnePlussan viime vuosien huippupuhelimet ovat olleet selvästi edullisempia kuin OnePlus 7 Pro. Edullisia huippupuhelimia ei kuitenkaan ole unohdettu, sillä tulossa on myös niin sanottu OnePlus 7 -perusversio ilman pro-lisäystä. OnePlus 7 on siis teknisesti huippuluokkaa, mutta kuitenkin selvästi karsitummassa paketissa.

Viime viikkojen paljastuksissa OnePlus on kokonaan unohtanut OnePlus 7 -puhelimen on ja puhunut vain OnePlus 7 Prosta. Tämä tarkoittanee, että OnePlus haluaa todella panostaa kalleimpaan puhelimeensa ja jättää pienemmälle huomiolle todellisen OnePlus 6T -mallin seuraajan.

Huhujen mukaan OnePlus 7 on kuitenkin täysiverinen huippupuhelin, vaikka tietyistä ominaisuuksista onkin karsittu. Puhelimen tehoista vastaa isoveljensä tapaisesti Qualcommin Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia versiosta riippuen. Sisäistä tallennustilaa on odotettavissa myös vastaavasti 128 tai 256 gigatavua, eikä mukana ole muistikorttipaikkaa. OnePlus 7 -mallissa on vahvistettu olevan myöskin UFS 3.0 -muisti, jonka kerrotaan olevan tuplasti nopeampaa kuin viime vuosien puhelimista tuttu UFS 2.1.

Näytön kooksi on huhuissa mainittu 6,41 tuumaa ja sen pitäisi perustua Optic AMOLED -tekniikkaan. Näytössä on myös 19,5:9-kuvasuhde sekä Full HD+ -tarkkuus, eli 2340 x 1080 pikseliä. OnePlus 7 Prosta poiketen perusversioon ei odoteta näyttöä, jossa on 90 hertsin virkistystaajuus. OnePlus 7:ssä huhujen mukaan on perinteinen 60 hertsin virkistystaajuus. Puhelimen näytössä on myöskin tuttu vesipisaramainen loviratkaisu, johon on upotettuna etukamera.

Puhelimeen on odotettavissa myöskin 3700 milliampeeritunnin akku, jota ladataan hyödyntämällä OnePlusin omaa pikalatausta. Toistaiseksi epävarmaa on, tyytyykö OnePlus ainoastaan 20 watin pikalataukseen vai saako OnePlus 7 myöskin OnePlus 7 Prossa nähtävän 30 watin pikalatauksen. Varmaa on kuitenkin, ettei OnePlus 7 -puhelimessa tulla näkemään langatonta latausta.

Yllätys kameroissa

Kamerapuoli voi olla OnePlus 7 -puhelimessa suurin yllätys tai pettymys. Puhelimessa tiedetään olevan kaksoiskamera takaosassa sekä yksi kamera etuosassa. Kaksoiskamera rakentuu huhujen mukaan 48 megapikselin pääkamerasta, jossa olisi myös optinen kuvanvakain. Toinen kameroista on huhujen perusteella kuitenkin tarkkuudeltaan ainoastaan 5 megapikseliä ja sitä hyödynnetään ainoastaan syvyysterävyyden taltioimista varten.

Se että kaksoiskamera rakentuu huippupuhelimessa 48 ja 5 megapikselin sensoreista on hieman hämmästyttävää, sillä se tarkoittaa, ettei OnePlus 7 tule saamaan muun muassa ultralaajakulmakuvausta tai optista zoomausta. OnePlus 7:n kamera on siis tarkoitettu ainoastaan bokeh-kuvaamista varten. Etukamera löytyy näytössä olevasta pisaramaisesta lovesta. Etukameran tarkkuus on tietojen mukaan 16 megapikseliä.

Hinta ja väriversiot

Kuten myös OnePlus 7 Pro rakentuu alumiinikehyksestä sekä Gorilla Glass 6 -lasipinnoista, niin myöskin OnePlus 7 -mallin rakenteen voidaan olettaa olevan hyvin pitkälti identtinen. Myöskään OnePlus 7 -mallin ei luvata olevan IP-luokiteltu. Huhuissa OnePlus 7 on ollut nähtävillä ainoastaan mustassa väriversiossa, joten muuta väriversiot ovat vielä hämärän peitossa.

Myöskään OnePlus 7 -version hinnoittelusta ei ole tarkkaa tietoa, mutta hinnat voivat olla vastaavat kuin OnePlus 6T -puhelimella. Tämä tarkoittaisi Edullisimman version maksavan 549 euroa ja kalliimman 629 euroa.

OnePlus 7 tekniset tiedot:

 • Rakenne: Alumiinikehys ja Gorilla Glass 6 -lasipinnat
 • Näyttö: 6,41 tuuman Optic AMOLED
  • Tarkkuus: Full HD+ (2340 x 1080)
  • Kuvasuhde: 19.5:9
  • Virkistystaajuus: 60 hertsiä
  • Lovi: pisaramainen loviratkaisu
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 855 (Adreno 640)
 • RAM-muisti: 6 ja 8 gigatavua
 • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua (UFS 3.0) / ei muistikorttipaikkaa
 • Takakamera: Kaksoiskamera + kaksois-LED-salama
  • Pääkamera (wide): 48 MP (f/1.7, 1/2″, 0,8 um PDAF, OIS + EIS) [Sony IMX586]
  • Syvyysterävyyskamera: 5 MP
 • Etukamera: 16 MP (f/2.0, näyttölovessa)
 • Akku: 3700 mAh / 20W OnePlus Charge
 • Liittimet: USB-C
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie (OxygenOS 9)
 • Muuta: Näytönalainen sormenjälkilukija, ei vedenkestävä
 • Hinta: 549–629 euroa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus