ArvostelutMotorolaYleinen

Testissä Motorola One Macro – Makrokamera 199 euron puhelimessa

Motorola One Macro

Motorola One Macro on tuore edullisen hintaluokan älypuhelin, jossa on keskitytty erityisesti kameran makrokuvausominaisuuksiin. Lisäksi uutuuspuhelin jakaa samoja muotoiluelementtejä kuin esimerkiksi uusi Motorola Moto G8 Plus, joka on hieman kalliimpi keskihintaluokan älypuhelin. Vaikka Motorola One Macro lukeutuu One-tuoteperheeseen, niin puhelimessa ei hyödynnetä kuitenkaan Android One -käyttöjärjestelmää.

Suomessa Motorola One Macro asettuu 200 euron hintaluokkaan ja se on tullut myyntiin nyt marraskuun aikana. Hintaluokassaan uutuuspuhelin tarjoaa varsin hyviä ominaisuuksia, vaikkakaan ei mitään kovin erikoista. Motorolan tarkoituksena One Macro -puhelimen kanssa on tarjota makrokuvausmahdollisuus edullisessa hintakategoriassa, unohtamatta kuitenkaan hyvää suorituskykyä, suurta akkua sekä tyylikästä muotoilua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola One Macro oli testissä viikon verran, minkä aikana puhelimesta saatiin tarvittava määrä kokemusta testiartikkelia varten. Tässä artikkelissa tulemme tutustumaan siis edulliseen Motorola One Macro -älypuhelimeen, joka laajentaa jo varsin laajaa One-tuoteperhettä. Tulemme tutustumaan totuttuun tyyliin laitteen tekniseen toteutukseen, ulkoiseen laatutuntumaan, kameroihin sekä muun muassa pakkaskestävyyteen. Olemme aikaisemmin testanneet samaan mallistoon kuuluvat Motorola One Vision– ja Motorola One Zoom -puhelimet.

Tekniset tiedot
Motorola One Macro (XT2016-1)
Mitat: 157.6 x 75.4 x 9 mm
Paino: 186 g
Rakenne: muovikehys ja muovitakaosa / roiskevesitiivis
Näyttö: 6.2 tuumaa HD+ (720 x 1520) / 19:9-kuvasuhde / IPS LCD
Suoritin: 8-ytiminen MediaTek MT6771 Helio P70 (Mali-G72 MP3)
Muisti: 4 Gt RAM-muistia [LPDDR4] / 64 Gt sisäistä tallennustilaa (MicroSD max. 512 Gt)
Takakamera: 13 MP pääkamera (f/2.0 / 1.12 µm / 1/3.1" / PDAF / LAF) + 2 MP makrokamera (f/2.2 / 1/5" / 1.75 µm) + 2 MP syvyysterävyyskamera (f/2.2 / 1/5" / 1.75 µm) + LED-salama
Etukamera: 8 MP etukamera (f/2.2 / 1.12 µm)
Akku: 4000 mAh (ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 9.0 Pie (1. lokakuuta 2019 tietoturva)
Muuta: Dual-SIM / 10 watin lataus / Kasvojentunnistus
Liitännät: USB-C / USB 2.0
Ääni: Bluetooth 4.2 / kuulokeliitin / yksi kaiutin
Tunnistimet: valoisuustunnistin / etäisyystunnistin / kiihtyvyystunnistin / E-kompassi / gyroskooppi / sormenjälkilukija
Värit: Space Blue ja Ultra Violet
Hinta: 199 €

Tuttu myyntipakkaus

Motorola One Macron myyntipakkaus.

Motorola toimittaa One Macro -puhelimen varsin tutussa myyntipakkauksessa, joka on ulkopuolelta kokonaan violetti ja siihen on painettu valkoisella värillä Motorolan logo. Takaosassa on nähtävillä itse kuva puhelimesta sekä kyljessä on listaus laitteen tärkeimmistä teknisistä tiedoista. Myyntipakkauksen yhdellä kyljellä on myöskin maininnat paketin sisällä olevan puhelimen väri- ja muistivariantista sekä muun muassa IMEI-tiedoista.

Myyntipakkausta avatessa heti ensimmäisenä esille tulee itse puhelin, joka on upotettu silikoniseen suojakuoreen ja näyttöä suojaa erillinen muovikalvo. Puhelimen alapuolella on käyttö- ja takuutietoja sekä SIM-korttiluukun avaustyökalu. Pakkauksen pohjalta löytyy vielä perinteinen 10 watin laturi sekä USB-C-tyypin tiedonsiirto- ja latauskaapeli.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kokonaisuudessaan Motorola One Macron myyntipakkaus on ulkoisesti ja sisällöltään yhdenmukainen muidenkin Motorolan älypuhelimien kanssa. Henkilökohtaisesti pidän Motorolan tyylistä laittaa myyntipakkaukseen suoraan mukaan myös suojakuori, jonka avulla voidaan suojata laitetta kolhuilta.

Laadukas puhelin, mutta muovia

Rakenteeltaan Motorola One Macro on kokonaisuudessaan muovia, lukuun ottamatta näyttöä suojaavaa lasia. Vaikka rakenne on pääosin muovia, niin Motorola on onnistunut tekemään laitteesta verrattain jämäkän, eikä puhelin pääse natisemaan taivuteltaessa. Kokonaisuudessaan laatuvaikutelma on varsin miellyttävä 200 euron hintaluokassa, eikä muovinen runko pääse viilenemään samalla tavalla kuin alumiini, minkä ansiosta puhelinta on mukava pitää paljaissa käsissä kylmälläkin ilmalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käteen Motorola One Macro istuu varsin mukavasti, sillä laitteen takaosa on selvästi reunoilta kaartuva, mikä takaa hyvän otteen. Vaikkakin laite on pinnoiltaan kiiltävä, niin se ei ole käsissä kuitenkaan kovin liukas. Huomionarvoista on kuitenkin se, että laitteen kiiltävä muovipinta on erittäin altis naarmuuntumaan ja jopa suoraan uutena paketista otettaessa oli nähtävillä pieni hiusnaarmuja. Myöskin puhelimen ollessa pöydällä naarmuja tuntui syntyvän kuin itsestään. Tämän takia on suositeltavaa pitää mukana tulevaa suojakuorta, jollei halua takaosan olevan muutaman viikon käytön jälkeen täynnä naarmuja. Motorola One Macron takapinta on myös varsinainen sormenjälkimagneetti, eikä niitä saa kunnolla pois pyyhkimälläkään.

Motorola on ilmoittanut laitteen virallisiksi mitoiksi 157,6 x 75,4 x 9 millimetriä ja painoa on 186 grammaa. Mitoiltaan puhelin ei ole siis kompaktimmasta päästä, mutta näyttöön suhteutettuna mitat ovat ymmärrettävissä. Painoa on varsin paljon tämän hintaiseen laitteeseen, mutta se selittynee osittain ainakin suurella akulla.

200 euron hintaluokan puhelimet eivät ole juurikaan koskaan vedenkestäviä, eikä niissä kyseistä ominaisuutta oletetakaan olevan. Motorola on kuitenkin tuttuun tapaansa laittanut puhelimeen IPX2-roiskevesitiiveyden, joten puhelimen pitäisi kestää muun muassa kevyttä sadetta. Upotusta veteen One Macro ei kuitenkaan kestä, eikä Motorola anna roiskevedenkestävyydelle minkäänlaista takuuta.

Etuosasta Motorola One Macro näyttää varsin perinteiseltä, eikä siinä ole mitään erikoista. Näyttöä kiertää ohut musta kaistale ja alareunassa on noin senttimetrin paksuinen kaistale. Näytön yläreunaan on tehty pisaramainen loviratkaisu, johon on upotettu etukamera. Puhelimen näyttö-runkosuhde on noin 81 prosenttia, mikä on kohtuullista tämän hintaluokan älypuhelimessa. Etuosaan Motorola ei ole myöskään laittanut minkäänlaista logoa, josta laitteen tunnistaisi Motorolaksi.

Takaosasta One Macro muistuttaa vahvasti kalliimpaa Moto G8 Plus -puhelinta. Takapinta on liukuvärjätty mielenkiintoisesti niin, että yläosassa väri on tummempaa ja alareunassa selvästi vaaleampaa. Laitteen takaosasan vasemmassa yläkulmassa on pitkulainen kamera-alue, jossa on pääkameran lisäksi kaksi muuta kamerasensoria, laser-automaattitarkennus sekä LED-salamavalo. Takaosassa on myöskin Motorolan perinteikäs M-logo integroituna sormenjälkilukijasensoriin. Takaosan alareunassa on vielä Motorola One -logo, CE-merkintä sekä muun muassa mallikoodi ja valmistusmaa.

Puhelimen oikeasta kyljestä löytyy perinteiseen tyyliin virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, jotka ovat valmistettu muun rungon tapaisesti muovista. Painikkeiden tuntuma on kohtalainen, mutta ei mistään parhaimmasta päästä. Motorola One Macron vasemmassa reunassa on ainoastaan SIM-korttiluukku, johon on mahdollista asettaa samanaikaisesti kaksi nano-SIM-korttia tai vaihtoehtoisesti yksi nano-SIM-kortti ja microSD-muistikortti. Laitteen yläreunasta löytyy yksi mikrofoni sekä perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitin. Alareunassa on kaiutinritilä, USB-C-tyypin latausliitin sekä yksi mikrofoni.

Perusnäyttö ja riittävästi tehoja

Koska kyseessä on varsin edullinen älypuhelin, niin myöskään näyttöön Motorola ei ole suuremmin panostanut, sillä One Macrossa on vain niin sanottu perusnäyttö. Itse näyttö on kooltaan 6,2 tuumaa ja se perustuu IPS LCD -tekniikkaan. Näytössä on moderni 19:9-kuvasuhde sekä pisaramainen loviratkaisu yläreunassa. Näytön tarkkuus on vain HD+ -tasoa, eli pikseleitä on 720 x 1520, mikä tekee noin 270 pikseliä tuumaa kohden. Mistään tarkemmista päästä näyttö ei siis ole, mutta riittää peruskäyttöön varmasti monille.

Testijakson aikana puhelimen näyttö ei saanut tuotettua minkäänlaisia wow-efektejä, sillä se ei tarjoa mitään erikoista. Yksittäisiä pikseleitä on haastava nähdä paljain silmin, mutta esimerkiksi videoiden katselu ei ole yhtä miellyttävää kuin tarkemmilla Full HD -näytöillä. Värintoisto näytössä on kohtuullinen, mutta ei mitenkään erikoisen hyvä. Puhelimen asetuksista löytyy kuitenkin mahdollisuus säätää värintoistoa kolmesta oletusasetuksesta (luonnollinen, tehostettu, kylläinen), joista kukin voi valita oman mielensä mukaisesti parhaimman.

Kirkkaus on Motorola One Macrossa hyvällä tasolla ja se riittää monessa tilanteessa. Jos kuitenkin mennään puhelimen kanssa suoraan auringonvaloon, niin luettavuus heikkenee selvästi. Näytössä on kuitenkin tuttuun tapaan erinomaiset katselukulmat.

Tehoista Motorola One Macrossa on vastaamassa tällä kertaa MediaTekin valmistama Helio P70 -järjestelmäpiiri, joka on suunnattu vahvasti keskihintaluokan älypuhelimiin. Motorola on useimmin luottanut Qualcommin järjestelmäpiireihin, mutta myös MediaTekin tuoreimmat piirit ovat osoittautuneet verrattain hyviksi monella osa-alueella.

MediaTek Helio P70 -järjestelmäpiiri rakentuu neljästä 2,0 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A73-ytimestä sekä neljästä 2,0 GHz:n taajuudella hyrräävästä Cortex-A53-ytimestä. Grafiikkasuorittimen virkaa hoitaa Mali-G72 MP3. Suomessa myytävässä Motorola One Macro -versiossa on 4 gigatavua LPDDR4 RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tallennustilaa voi saada lisää korkeintaan 512 gigatavun muistikortin avustuksella, jos sellaiselle on tarvetta. On kuitenkin hyvä huomata, että muistikortti vie myös puhelimen toisen nano-SIM-korttipaikan.

Tuttuun tyyliin ajoimme puhelimessa läpi yleisimmät suorituskykytestit, joissa One Macro tuntui pärjäävän yllättävänkin hyvin. Alapuolella olevasta taulukosta puhelimen saamia pisteytyksiä voi verrata muun muassa selvästi kalliimman Motorola One Zoomin vastaaviin pisteisiin sekä saman hintaluokan Xiaomi Mi A3 -mallin saamiin pisteisiin. Taulukosta voidaan havaita, että Motorola One Macro asettuu testeissä kahden muun puhelimen välimaastoon.

Testitulokset
Motorola One Macro (MTHP70) Motorola One Zoom (SD675) Xiaomi Mi A3 (SD665)
AnTuTu (V8): 159 671 pistettä 167 038 pistettä 141 002 pistettä
Geekbench 4 (single): 1445 pistettä 2320 pistettä 1527 pistettä
Geekbench 4 (multi): 5738 pistettä 6207 pistettä 5656 pistettä
Geekbench 5 (single): 294 pistettä 467 pistettä 316 pistettä
Geekbench 5 (multi): 1471 pistettä 1417 pistettä 1405 pistettä
PCMark 2.0: 5926 pistettä 7000 pistettä 6556 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited: 18 508 pistettä 22 700 pistettä 23 351 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (graphics): 19 252 pistettä 26 448 pistettä 24 945 pistettä
3DMark Ice Storm Unlimited (physics): 16 302 pistettä 15 173 pistettä 19 084 pistettä
3DMark Slingshot Extreme: 1287 pistettä 1027 pistettä 1079 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (graphics): 1119 pistettä 883 pistettä 932 pistettä
3DMark Slingshot Extreme (physics): 2704 pistettä 2388 pistettä 2419 pistettä

Huom. Mitä korkeammat pisteet, sitä tehokkaampi laite.

Testijakson aikana Motorola One Macron suorituskyky riitti varsin hyvin päivittäisiin askareisiin. Käyttöliittymä toimi puhelimessa nopeasti, mutta toisinaan sovelluksien kanssa oli hieman kankeutta. Yleisesti sovellukset käynnistyivät kuitenkin varsin hyvin, mutta yleisellä tasolla oli havaittavissa pientä hitautta, kuten usein tämän hintaluokan älypuhelimissa onkin.

Huomionarvoista tekniikassa mielestäni on NFC:n puute, mikä on erittäin harmillinen heikkous. Erityisesti Euroopassa NFC on tärkeä ja sen avulla voidaan muun muassa hoitaa lähimaksuja. Nyt Motorola One Macro ei NFC:tä pidä sisällänsä, minkä vuoksi myöskään NFC:tä hyödyntävät ominaisuudetkaan eivät laitteessa toimi.

Peruskamera – erikoisuutena makrokuvaus

Viime aikoina Motorola on panostanut vahvasti puhelimiensa kameroiden megapikselimääriin sekä sensoreiden lukumäärän. Nyt myöskin Motorola One Macrossa panostetaan kameroihin, mutta tällä kertaa hieman eri tavalla kuin muissa One-malliston laitteissa. Kameroita löytyy puhelimen takaosasta kolme kappaletta, jotka kaikki ovat tarkoitettu hieman eri tarkoituksiin.

Pääkamerana toimii 13 megapikselin sensori, jossa on f/2.0-aukko, 1,12 µm pikselikoko sekä tuki laserautomaattitarkennukselle. Toinen laitteen tarkeimmistä kameratoista on 2 megapikselin tasoinen makrokamera, jossa on f/2.2-aukko sekä 1,75 µm pikselikoko. Kolmas kameroista on 2 megapikselin syvyysterävyyskamera, jossa on f/2.2-aukko sekä 1,75 µm pikselikoko. Kameroiden rinnalla on laserautomaattitarkennustekniikkaa sekä yksi LED-salamavalo.

Huom. artikkelissa kuvat on pakattu, mutta täydessä resoluutiossa niitä voi tarkastella Google Drivesta.

Vaikka Motorola One Macron pääkameran tarkkuus yltää 13 megapikseliin, niin kovin erikoista jälkeä kameralla on vaikea saada aikaiseksi. Testien perusteella pääkameran kuvat ovat jopa yllättävän heikkoja, joiden lisäksi tarkennuksen kanssa tuntui usein olevan paljon ongelmia.  Huonon tarkennuksen takia kuvista tulee usein epäselviä ja tarkkoja yksityiskohtia on vähän. Värit taltioituvat kuviin kuitenkin varsin hyvin ja kuvat ovat välttävällä tasolla hyvässä valaistuksessa. Heikommassa valaistuksessa kuvien laatu heikkenee huomattavasti. Alapuolella on muutamia kuvia, jotka ovat taltioituna Motorola One Macron pääkameralla.

Makrokuvaus on yksi kohokohdista Motorola One Macro -puhelimessa, tai ainakin niin Motorola antaa ymmärtää. Motorolan mukaan erillisen makrokameran avulla päästään jopa viisi kertaa lähemmäksi kohdetta kuin pääkameralla, sillä kamera pystyy tarkentamaan jo 2 senttimetrin etäisyydeltä kohteesta. Valitettavasti kameran heikko tarkkuus sekä tekninen kyvykkyys rajoittavat varsin paljon makrokuvien ottamista, sillä parhaimmat kuvat saadaan hyvässä päivänvalossa, eikä heikossa valaistuksessa kuvista saa edes kohtuullisia.

Kamerasovelluksesta löytyy erillinen makrokuvaustila, jossa vaihdetaan käyttämään vain makrokameraa. Lisäksi kamera mahdollistaa makrokuvien taltioimisen, mutta kuten osata voi odottaa, niin tarkkuus ei ole kovin erikoinen. Alapuolella on muutamia kuvia, jotka on taltioitu One Macron erillisellä makrokameralla.

Toinen 2 megapikselin kamera on tarkoitettu ainoastaan syvyysterävyyden taltioimista varten. Kameraa päästään hyödyntämään erillisessä muotokuvatilassa, jossa käyttäjät voivat myös säätää taustasumennuksen voimakkuutta. Muutamien testikuvien perusteella syvyysterävyys saadaan taltioitua mukavasti yksinkertaisiin kohtaisiin, mutta useisiin yhtäaikaisiin kohteisiin syvyysterävyyden taltiointi ei kunnolla toimi. Alapuolella on yksi kuva, johon on taltioitu syvyyskartta ja sumennus on varsin voimakas. Kuvasta huomataan myös varsin hyvin tunnistetut kohteen reunat.

Kamerasovellus on jälleen tuttua Motorolaa. Sovelluksen päänäkymässä pääsee helposti käsiksi kaikkiin tarvittaviin kuvaustiloihin ja samalla mukana on varsin laajasti säätömahdollisuuksia. Päänäkymässä pyyhkäisemällä oikealle tai vasemmalle voidaan helposti vaihtaa kuvastiloja, joita ovat muun muassa valokuvaus, videokuvaus, muotokuvatila sekä valikko, jossa on vieläkin enemmän erilaisia tiloja. Manuaalitilaan päästään kamerasovelluksen oikeassa yläkulmassa olevasta painikkeesta. Manuaalitilassa on mahdollista säätää muun muassa valkotasapainoa, tarkennusta, ISO-herkkyyttä (100–3200), suljinnopeutta (1/6000–16 s) sekä valotusta.

Suuresta akusta riittää puhtia

Yksi Motorola One Macron vahvuuksista on suuri akku, joka on kooltaan 4000 milliampeerituntia. Motorolan mukaan akku kestää jopa parhaimmillaan pari päivää yhdellä latauksella. Testijakson aikana akku kesti korkeimmillaan yhden päivän ajan ja akkua oli jäljellä iltaisin noin 20-30 prosenttia. Testijakso koostui varsin raskaasta käytöstä, mutta normaalilla kevyemmällä käytöllä akun voi saada kestämään luvatun kaksi päivää.

Motorola toimittaa puhelimen mukana 10 watin laturin, joten mitään kovin tehokasta pikalaturia ei mukana toimiteta. Testijakson aikana puhelimen akun latautumisnopeutta ei testattu, mutta koska kyseessä ei ole pikalataus, niin akun latautumiseen kuluu yli kaksikin tuntia. Positiivista puhelimessa on kuitenkin se, että lataus tapahtuu USB-C-tyypin liittimen kautta, eikä Motorola ole tyytynyt vanhaan micro-USB-liittimeen. Motorola One Macro ei tue luonnollisesti myöskään langatonta latausta.

Testijakson aikana Motorola One Macro laitettiin myöskin SuomiMobiilin tuttuun pakkastestiin. Testissä on tarkoitus testata kuinka hyvin älypuhelimet kestävät pakkasta. Laitoimme puhelimen pakastimeen ja katsoimme kuinka paljon 60 minuutin oleskelu -18 asteessa kulutti akkua. Testi suoritettiin kahdesti: ensimmäisellä kerralla puhelimen näytön ollessa kiinni sekä toisella kerralla videon toistuessa näytöllä.

Ensimmäisellä testauskerralla Motorola One Macro laitettiin pelkiltään 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen näytön ollessa sammutettuna. Testin jälkeen puhelimesta ei ollut kulunut yhtään akkua, eli akunvaraus oli edelleen 100 prosenttia. Koska Motorola hyödyntää puhelimessa LCD-näyttöpaneelia, niin näyttö muuttui tuttuun tapaan erittäin hyytelömäiseksi. Hyytelömäisyys hävisi kuitenkin pian huoneenlämmössä. Hieman erikoisesti Motorola oli mahdollistanut akun lataamisen heti jääkylmänä, kun yleisesti se on turvallisuussyistä estetty.

Toisella testauskerralla puhelin laitettiin jälleen 100 prosentin akunvarauksessa 60 minuutiksi -18 asteen pakkaseen. Tällä kerralla Motorola One Macron näyttö oli päällä koko testin ajan ja toisti videosovelluksen kautta Full HD -tasoista videota. Tämän testin jälkeen akkua oli kulunut 8 prosenttia, eli varausta oli jäljellä 92 prosenttia. Akun kuluminen ei ollut suurta verrattuna pakkastestin keskiarvoon. Myöskään toisen testauskerran jälkeen ei ollut havaittavissa näytön hyytelöitymisen ohella muita puhelimen käyttöä haittaavia ongelmia.

Pakkastestin perusteella Motorola One Macro pärjää kylmissä ilmoissa hyvin, eikä akun kuluminen ollut kovinkaan huolestuttavalla tasolla. Ainoa huomattava ongelma oli näytön hyytelöityminen pakkasessa, mutta ongelma korjautuu nopeasti lämpimissä olosuhteissa. Lisäksi toinen erikoisuus oli se, ettei Motorola ollut estänyt akun lataamista jääkylmänä, vaikka monet muut valmistajat niin ovat päättäneet tehdä.

Käyttöjärjestelmänä Android 9.0 Pie

Vaikkakin Motorola One Macro lukeutuu One-mallistoon, joka tunnetaan erityisesti Android One -pohjaisista älypuhelimista, niin valitettavasti One Macrossa saadaan tyytyä Motorolan kustomoimaan Android-versioon. Ratkaisu on siis pitkälti sama kuin aikaisemmin arvostellussa Motorola One Zoom -puhelimessa. Uutuuspuhelimessa luotetaan edelleen Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmäversioon, jonka tuorein tarjolla ollut tietoturvakorjauksen taso oli 1. lokakuuta 2019.

Mitään kovin erikoista Motorola ei ole käyttöliittymään lisännyt, jotka olisivat ainoastaan One Macrolle suunnattuja. Puhelimesta löytyy edelleenkin vain muutamat Motorolan omat sovellukset, kuten kamera ja Moto-sovellus. Itse Moto-sovelluksesta löytyy muutamia Motorolalle tyypillisiä ominaisuuksia, kuten Moto-toiminnot ja Moto-näyttö.

Käyttöjärjestelmän osalta ei tullut vastaan testijakson aikana ongelmia, vaan kaikki tuntuivat toimivan kuten aina. Pieniä hidasteluja oli havaittavissa toisinaan, mutta ne ovat ymmärrettävissä 200 euron puhelimessa. Kokonaisuudessaan lähes puhdas Android-versio on kuitenkin aina erittäin miellyttävä, joten siitä plussat Motorolalle. Toistaiseksi Motorola ei ole kuitenkaan vahvistanut päivittävänsä One Macro -puhelintaan tuoreimpaan Android 10 -versioon, mutta todennäköisesti se on tulossa tarjolle ensi vuoden aikana.

Hyvä luuri 199 eurolla

Motorola One Macro on varsin mielenkiintoinen uutuuspuhelin omassa hintaluokassaan. Laite tarjoaa muun muassa mukavan rakenteen, suuren näytön sekä kokonaisuudessaan varsin hyvän suorituskyvyn. Testijakson aikana tykästyin laitteessa erityisesti puhtaaseen Android-käyttökokemukseen, USB-C-liittimeen sekä 3.5 millimetrin kuulokeliittimeen. Lisäksi kamera osoittautui kohtalaiseksi, vaikkakin se herätti myös muutamia kysymyksiä.

Koska kyse on edullisesta puhelimesta, niin myös puutteita ja selviä heikkouksiakin löytyy. Esimerkiksi muovinen rakenne tuntui testijakson aikana naarmuuntuvan nopeasti ja näytön HD-tarkkuus tuntui toisinaan jopa turha epätarkalta. Heikkouksiksi voidaan luetella myöskin pikalatauksen ja NFC-yhteyden puute. Myöskin kameran pääominaisuus, eli makrokamera tuntui jopa toisinaan turhalta, sillä itse makrokamerasensori oli liian heikko taltioidakseen hyvää jälkeä haastavissa olosuhteissa.

Suomessa Motorola One Macro maksaa 199 euroa, eli asettuu täysin samaan hintakategoriaan kuin esimerkiksi Huawei P Smart 2019, joka tuli myyntiin jo vuoden alussa. Motorola on tuonut puhelimesta Suomessa tarjolle kaksi tyylikästä tummanpuhuvaa väriversiota, jotka ovat Space Blue ja Ultra Violet. Testissä käynyt väriversio oli Space Blue.

Motorola One Macro -puhelinta tarjoavat jälleenmyyjät sekä edullisimmat hinnat löytyvät kootusti Hintaseuranta.fi -palvelun kautta.

Yhteenveto

6.8

Hyvää
  • Jämäkkä rakenne ja roiskevesitiivis
  • Tyylikkäät väriversiot
  • Tarpeeksi suorituskykyä
  • Mukavasti muistia ja tallennustilaa (4/64 Gt)
  • Perinteinen sormenjälkilukija
  • Hyvä akunkesto
  • USB-C-tyypin liitin ja 3.5 mm kuulokeliitin
  • Lähes puhdas Android
Huonoa
  • Muovipinta naarmuuntuu herkästi
  • Ei pikalatausta
  • Ei NFC:tä
  • Makrokamera jopa turha
  • HD-tarkkuus näytössä
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut