OnePlusYleinen

Vuoto: OnePlus 10R julkaistaan Dimensity 9000 -järjestelmäpiirillä viimeistään kesäkuussa

OnePlus 9RT

OnePlus julkisti tammikuun alussa OnePlus 10 Pro -puhelimen kotimarkkinoillaan Kiinassa, mutta puhelinta odotetaan myös globaalisti saataville kevään aikana. Huhuissa on aikaisemmin puhuttu myös OnePlus 10 -perusmallista, mutta nyt tuore vuoto paljastaa ensimmäisiä tietoja myös OnePlus 10R -puhelimesta. R-malliston puhelimet ovat yleensä olleet saatavilla rajoitetuilla markkinoilla, joka saattaa olla myös OnePlus 10R -mallin kohtalo.

R-mallisto näki päivänvalon vasta viime vuonna, kun OnePlus esitteli OnePlus 9R -puhelimen Intiassa ja Kiinassa. Syksyllä nähtiin seuraaja, joka kantoi nimeä OnePlus 9RT. Huhujen mukaan OnePlus 10 Pro- ja OnePlus 10 -puhelimet saavat tehonsa globaaleilla markkinoilla Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiristä, mutta OnePlus 10R -malliin odotetaan aivan eri järjestelmäpiiriä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android Central -sivuston lähteiden mukaan OnePlus 10R -puhelimessa käytettäisiin MediaTekin kehittämää Dimensity 9000 -järjestelmäpiiriä. Kyseessä on viime vuoden lopulla julkaistu MediaTekin tuorein huippupiiri, jonka pitäisi tarjota hyvän suorituskyvyn ja 5G-yhteydet. OnePlus on käyttänyt lähes aina Qualcommin järjestelmäpiirejä, mutta viime vuonna markkinoille tuotiin Nord 2 -puhelimen ensimmäistä kertaa MediaTekin tehokkaalla Dimensity 1200 -järjestelmäpiirillä.

Dimensity 9000 -järjestelmäpiiriä OnePlus ei tule käyttämään OnePlus 10- tai OnePlus 10 Pro -puhelimissa, sillä järjestelmäpiiri ei tue mmWave-5G-yhteyksiä. OnePlus 10R -puhelimessa kerrotaan olevan myös 120 hertsin AMOLED-näyttöpaneeli, vähintään 8 gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Muita tietoja laitteesta ei valitettavasti vielä ole.

OnePlus 10R -puhelinta odotetaan julkaistavaksi vuoden toisen neljänneksen lopulla, eli todennäköisesti kesäkuussa. Puhelimen julkaisu on hieman viivästynyt, sillä OnePlus haluaa antaa tilaa OnePlus 9RT -puhelimelle, joka julkaistiin Intiassa vasta tammikuussa. Alun perin puhelin piti esitellä Intiassa jo lokakuussa 2021. OnePlus 10R tulee huhujen mukaan saataville vain Aasian markkinoilla.

Lähde: Android Central

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus