OnePlusYleinen

Haastattelussa OnePlus-pomo Tuomas Lampén – uusi Pac-Man-puhelin tarjoaa yllätyksiä retrofaneille

OnePlussan Euroopan strategiajohtaja Tuomas Lampén.

OnePlus on tunnettu erityisesti kilpailukykyisistä huippupuhelimistaan, mutta nykyisin brändi on panostanut vahvasti myös Nord-tuotesarjaan. Suomessa Nord-puhelimet ovat olleet suosittuja, sillä OnePlus on pystynyt tuomaan brändinsä laajan yleisön tietoisuuteen. Huippupuhelimien ja Nord-malliston laitteiden ohella OnePlus on julkaissut vuosien varrella myös mielenkiintoisia erikoisversioita eri brändien kanssa, ja nyt on luvassa jatkoa.

Erikoisversioiden historia OnePlussalla ylettyy aina brändin ensimmäiseen älypuhelimeen asti, sillä jo OnePlus One -puhelimesta nähtiin JBL:n kanssa suunniteltu erikoisversio. Tämän jälkeen OnePlus on julkaissut muun muassa OnePlus 3T Colette Editionin sekä OnePlus 5 JCC+ -version, jotka olivat saatavilla rajoitetusti. Lisäksi OnePlus 5T -puhelimesta nähtiin tyylikäs Star Wars Limited Edition ja OnePlus 6 -puhelimesta julkaistiin Marvel Avengers -erikoisversio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus 6T -puhelimesta julkaistiin tyylikäs McLaren-versio ja vastaava nähtiin myös OnePlus 7T Pro -puhelimesta. OnePlus 8T -puhelimesta julkaistiin Kiinan markkinoille Cyberpunk 2077 -erikoisversio, joka ei kuitenkaan tullut koskaan tarjolle globaalisti. Tämän jälkeen ei erikoisversioita ole OnePlussalta nähty, mutta nyt yhtiö on julkaisemassa Nord-mallistoon uuden Pac-Man-erikoisversion.

Haastattelimme OnePlussan Euroopan strategiajohtaja Tuomas Lampénia uuden brändiyhteistyön ja erikoisversion tiimoilta. Lampénin mukaan brändiyhteistyöt ja erikoisversiot ovat tehty brändin laajalle yhteisölle. Lisäksi OnePlus valikoi yhteistyöt eri brändien kanssa erittäin tarkasti.

”Etsimme OnePlusilla jatkuvasti uusia, innovatiivisia ja luovia ratkaisuja tarjottavaksi käyttäjillemme ja special edition -yhteistyöt ovat esimerkki tästä. Teemme yhteistyötä tuotemerkkien kanssa silloin kun näemme mahdollisuuden luoda erikoisversioita, jotka tuovat yhteisöllemme jotain virkistävää ja merkityksellistä ja laadukasta, jonka takana voimme seisoa. Valikoimme yhteistyöt erittäin tarkasti”, kertoo Tuomas Lampén.

Lampén lisäsi myös, että OnePlussan erikoisversioiden on oltava loistavia kahdella avainalueella. Tärkein erikoisversioiden avainalue on se, että niiden on kyettävä tarjoamaan OnePlussan tunnusomainen nopea ja sujuva kokemus. Toiseksi Lampén nostaa esille sen, että erikoisversioiden pitää olla virkistäviä ja mieleenpainuvia. OnePlus on pyrkinyt saavuttamaan avainalueet laitteisto- ja ohjelmistoräätälöinneillä

OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition – miksi juuri Pac-Man-yhteistyö?

Tänään OnePlus on kertonut uudesta OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition -puhelimesta, joka on järjestyksessään ensimmäinen brändiyhteistyön tuloksena syntynyt Nord-sarjan erikoisversio. OnePlus on pyrkii valloittamaan erikoisversion kanssa OnePlus- ja retrofanien sydämet.

”OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition on suunnattu OnePlus-faneille, tekniikan ystäville, pelaajille sekä retron/nostalgian ystäville. Periaatteessa kaikille, jotka etsivät virkistävää innovatiivista kokemusta, jossa on mukana pelaamista ja hauskanpitoa”, selittää Lampén.

Pac-Man on varmasti monille tuttu peli jo vuosikymmenien takaa, sillä peli julkaistiin alun perin vuonna 1980. Pac-Man on sokkelopeli, jossa Pac-Man-niminen keltainen pallo syö pisteitä ja erilaisia palkintoja. Kentällä liikkuu myös neljä haamua, joiden nimet ovat Blinky, Pinky, Inky ja Clyde. Haamut yrittävät saada kiinni pelaajan, jolloin peli päättyy. Kentällä on myös erikoispisteitä, joiden syöminen antaa Pac-Manille hetkellisen kyvyn syödä haamuja.

OnePlussan ja Pac-Manin yhteistyö ei varmasti tulisi monille mieleenkään, mutta OnePlussan mukaan molemmat brändit jakavat yhteisen idean erinomaisesti käyttökokemuksesta. Lisäksi Nord-puhelimien ideana on ollut tarjota laatua edullisella hinnalla, mutta puhelimet tarjoavat myös hyvää teknologiaa kaikille. OnePlussan mukaan tässä jaetaan samat periaatteet Pac-Manin kanssa, sillä peli oli aikoinaan kaikkien saatavilla.

”OnePlus Nord 2 ja PAC-MAN molemmat jakavat yhteisen idean erinomaisen käyttökokemuksen tarjoamisesta. Synergia näkyy brändilupauksessamme tarjota kaikki se mitä käyttäjämme pyytävät. OnePlus Nordin lanseeraus oli paluu OnePlussan periaatteisiin tarjota hyvää laatua edulliseen hintaan, ja että hyvän teknologian tulee olla kaikkien saatavilla. Samoin PACMAN lanseerattiin aikoinaan niin että peli olisi kaikkien saatavilla. Peli on luonut historiaa ja saanut miljardeja faneja ympäri maailmaa”, kertoo Tuomas Lampén.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

OnePlus-pomo muistuttaa, että Pac-Man on ollut yli 40 vuoden ajan eräänlainen kulttuuri-ikoni. Uutuuspuhelimeen on haluttu tuoda klassisia pelistä tuttuja elementtejä ja samalla OnePlus on pelillistänyt puhelimen kokemuksen.

”PAC-MAN ei kuitenkaan ole pelkästään leikkisä arcade-peli, vaan se on ollut jo yli 40 vuoden ajan suosittu ja tunnettu kulttuuri-ikoni. Lisäsimme nopeaan ja sujuvaan puhelimeemme nälkäisen pelilegendan tuodaksemme käyttäjille viihdettä korkealaatuisen teknologian kautta. Yhteistyössä PAC-MANin kanssa räätälöimme OnePlus Nord 2 -puhelinta klassisilla PAC-MAN-elementeillä. Integroimalla pelin jännityksen ja ilon ja teimme OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Editionista ensimmäisen pelillistetyn OnePlus-puhelimen”, jatkaa Lampén.

Mitä uusi OnePlus Nord 2 x Pac-Man Edition tuo tullessaan?

OnePlus on tuttuun tyyliinsä laittanut erikoisversioon paljon panostuksia niin ulkoiseen toteutukseen, mutta myös ohjelmistollisiin ratkaisuihin. Uutuusversiossa on muun muassa erityinen, pimeässä tyylikkäästi hohtava pinnoite, joka hohtaessaan tuo esille Pac-Man-tyylisen labyrintin.

”OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Editionissa on erityinen takakansi. Siinä on kaksikerroksinen muotoilu ja sen sisemmässä kerroksessa on fosforoivaa mustetta, eli laite hohtaa pimeässä. Takakannen toinen kerros on PAC-MAN-labyrintti, integroituna OnePlus Nord -tyyliin, tuoden puhelimeen hienovaraisesti retrotunnelmaa ja kunnioittaen PAC-MAN-peliä”, toteaa Tuomas Lampén.

OnePlussan uuden Pac-Man-erikoisversion mainostetaan olevan varusteltuna pelillistetyllä ohjelmistolla, joka tekee laitteesta aikaisempaa hauskemman. OnePlus on lisännyt ohjelmistoon pelejä, erilaisia haasteita ja piilotettua asioita, jotka tuovat puhelimen käyttäjälle uusia kokemuksia.

”Pelillistetystä kokemuksesta puhumalla tarkoitamme, että olemme räätälöineet ohjelmistokokemusta, integroineet siihen tarinan PAC-MANin matkasta OnePlus Nord 2:ssa, ja piilottaneet ”easter-egg” -yllätyksiä älypuhelimeen tehdäksemme kokemuksesta hauskan käyttäjille”, selventää Lampén.

Tarinassa Pac-Manin kerrotaan matkustavan OnePlus Nordin maailmaan ja saa mahdollisuuden tutustua tähän maailmaan. Matkan aikana Pac-Man kokee useita vaiheita, joista ensimmäinen nähdään jo laitteen käynnistyksen aikana, jolloin Pac-Man saapuu Nord-maailmaan. Toisessa vaiheessa Pac-Man tutkii Nord-maailmaa, sillä laitteeseen on esiasennettuna Pac-Man 256 -peli. Lisäksi Pac-Man oppii ja kehittyy nykyaikaisten tekniikoiden avulla ja samalla käyttäjälle aukeaa erilaisia ominaisuuksia. Viimeiseksi Pac-Manin kerrotaan tekevän läpimurron avattuaan suurimman puhelimeen upotetun yllätyksen.

Paljonko uusi erikoisversio maksaa?

OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition on tänään virallisesti vahvistettu, ja se tulee saataville jo ensi viikolla. Myynti alkaa 16. marraskuuta 2021 OnePlussan omassa verkkokaupassa sekä Amazonissa. Hintaa erikoisversiolla on 529 euroa ja tarjolla on vain 12 + 256 gigatavun muistiversio. Puhelinta on saatavilla ainoastaan rajoitettu erä, ja se on saatavilla vain Euroopassa, Isossa-Britanniassa ja Intiassa.

”Olemme erittäin varmoja siitä että OnePlus Nord 2 x PAC-MAN Edition täyttää lupauksensa tuoda käyttäjille lisää viihdettä ja hauskuutta korkealaatuisen teknologian avulla ja että laite saa saman lämpimän vastaanoton ja tuen yhteisöltämme ja faneiltamme kuin kesällä julkaistu OnePlus Nord 2 5G”, toteaa Tuomas Lampén

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus