AndroidHMDNokia

Nokia 8:n julkaisu lähenee – tämä kaikki tulevasta huippupuhelimesta jo tiedetään

Evan Blassin julkaisema kuva Nokia 8 -puhelimesta

HMD Global tulee 16. elokuuta pitämään lehdistötilaisuuden Lontoossa, jossa tullaan todennäköisesti julkaisemaan ensimmäinen Android-käyttöjärjestelmään pohjautuva Nokia-huippupuhelin. Kuluvan vuoden aikana huippupuhelinta on kutsuttu huhuissa nimillä Nokia 9 ja Nokia 8, mutta jälkimmäinen nimitys on jo lähes varma.

Nokia 8 -puhelimesta tiedetään jo ennen julkaisua huimasti yksityiskohtia, joten HMD Globalilla ei ole oikeastaan enää varsinaisesti mitään julkaistavaa. Tilaisuudessa katseet kohdistuvat kuitenkin todennäköisesti kameraan, jonka pitäisi olla yhteistyössä ZEISS:n kanssa kehitetty. Myöskin mielenkiintoa tulevassa julkaisussa herättää tietyt yksityiskohdat varsinkin Nokia 8 -puhelimessa, joita itse Nokia on siihen mahdollisesti tuonut. Puhelimessa on huhuttu olevan muun muassa OZO Audio -teknologia, joka parantaa äänentallennusta videokuvauksessa. Tilaisuudessa katse kiinnittyy myös siihen mitä HMD Global tulee oikeasti julkaisemaan pitkän hiljaiselon jälkeen, sillä mitään varsinaista hypetystä tilaisuuden ympärille ei ole edes yritetty luoda. Tällä hetkellä vahvimmat odotukset ovat Nokia 8- ja Nokia 2 -puhelimien suhteen, mutta jos HMD Global jatkaa samaa rataa kuin alku vuonna, niin luvassa saattaa olla myös jokin peruspuhelin, joka on uusittu nykyaikaan. Tänä vuonna on huhuttu myös Nokia 7- ja Nokia 9 -malleista, mutta näitä ei kuitenkaan vielä tällä viikolla odoteta. Todennäköisesti puhelimet voitaisiin julkaista vielä myöhemmin tänä vuonna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia 8:sta tiedetään tällä hetkellä kaikista eniten. Puhelimen tiedetään olevan varusteltu markkinoiden tehokkaimmalla mobiilisuorittimella, eli Qualcommin Snapdragon 835 -piirillä, joka on kahdeksanytiminen. Tämän kaveriksi odotetaan 4 gigatavua RAM-muistia, mutta myös 6 gigatavun RAM-muistilla varusteltu versio ei ole poissuljettu. Sisäistä tallennustilaa Nokia 8:ssa on todettu olevan 64 gigatavua ja mukana on myös paikka muistikortille.

Puhelimen näytön on huhuttu monesti olevan kooltaan 5,3 tuumaa, jonka tarkkuus on QHD-tasoa, eli 1440 x 2560 pikseliä. Vuotaneista kuvista päätellen näytössä on perinteinen 16:9 kuvasuhde. Kuvista voidaan päätellä myös, että Nokia 8:n näytön alla on kapasitiiviset navigointipainikkeet, joista kotipainikkeeseen on integroituna Nokia 5- ja Nokia 6 -puhelimien tapaisesti sormenjälkilukija.

Nokia 8:ssa tulee olemaan ZEISS:n kanssa yhteistyössä viimeistelty kaksoiskamera

Kameroiden osalta HMD Global on ilmoittanut tekevänsä yhteistyötä ZEISS:n kanssa, joka on tuttu jo takavuosien Nokia-puhelimista. Useiden vuotojen perusteella Nokia 8:ssa voidaan todeta olevan kaksoiskamera, joka rakentuu kahdesta 13 megapikselin kamerasta. Toinen kameroista on RGB-sensori ja toinen monokromisensori, eli mustavalkoinen. Nokia 8:n kaksoiskameralle on kehitetty muutamia erilaisia kuvaustiloja. Puhelimen vakiokamerasovelluksella on mahdollista ottaa kuva käyttämällä vain RGB-sensoria, eli värillistä kameraa. Toinen vaihtoehto on ottaa molemmilla kameroilla kuva samanaikaisesti, jolloin mustavalkokameralla saadaan kuviin enemmän yksityiskohtia. Nokia 8:lla voi myös taltioida vain mustavalkokuvia aivan Huawein puhelimien tapaisesti. Nokia 8:n kamerassa on myös ”Dual Camera” -ominaisuus, jolloin kuva otetaan samanaikaisesti laitteen etu- ja takakameroilla. Vastaava ominaisuus on tuttu esimerkiksi Samsungin Galaxy -puhelimista. Kaksoiskameran kaverina odotetaan olevan myös laserautomaattitarkennus sekä kaksisävyinen LED-salama.

Nokia 8:n etukamera on suuruudeltaan 13 megapikseliä, jonka erikoisuutena on muun muassa Ultra HD -videokuvaus, eli 4K-kuvaus. Nokia 8 -puhelimen odotetaan olevan ulkoisesti kuin Nokia 5, eli kokonaan metallinen ja muodoiltaan varsin pyöristetty. Nokia 8:n on huhuttu olevan myös vedenkestävä, joka on käynyt ilmi esimerkiksi vuodetuista kuvista. Puhelimesta on tulossa siis varsin vakuutta huippupuhelin ja hinnaksi on erinäisissä huhuissa odotettu 500-600 euroa.

HMD Globalin entinen toimitusjohtaja Arto Nummela on kuitenkin kesäkuussa kertonut, että yhtiöltä on tulossa kahdenlaisia lippulaivapuhelimia. Toinen laite tarjoaa erinomaista tekniikkaa sekä kilpailukykyisen hintalaatusuhteen ja toinen taasen todella huippulaatuiset ominaisuudet, kuten Galaxy S8 tai iPhone-puhelimet. Nummelan mukaan yhtiöltä olisi luvassa molemmat puhelimet. Todennäköisesti Nokia 8 on tämä kilpailukykyinen lippulaivapuhelin ja korkeamman hintaluokan laite julkaistaan myöhemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue viimeisimmät huhut Nokia 8 -puhelimesta:

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android