AppleViikkokysymysYleinen

Viikkokysymyksen tulokset: Valtaosa toivoo Applen ottavan käyttöön USB-C:n iPhone-puhelimissaan

Viikkokysymys on tullut jälleen päätökseensä ja nyt on aika tarkastella tuloksia. Tällä kertaa aiheena oli EU:n uusimman ehdotuksen innoittamana USB-C-liitin ja lukijoilta kysyttiin, pitäisikö Applen alkaa käyttämään iPhone-puhelimissaan USB-C-liitintä.

Ääniä kerättiin jälleen kiitettävästi ja valtaosa vastaajista oli sitä mieltä, että Applen pitäisi ottaa USB-C-liitin käyttöönsä iPhone-puhelimissa. Vastaajista 84,47 prosenttia vastasi kyllä ja vain 15,53 prosenttia ei ollut samaa mieltä ja kertoi Lightning-liitännän olevan parempi. Tulokset ovat varsin odotetulla tasolla, sillä Apple on ainoa valmistaja, joka käyttää puhelimissaan täysin omanlaista latausliitintä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Euroopan komissio ilmoitti viime viikolla ehdotuksesta, jolla pakotettaisiin kaikissa laitteissa käyttöön samanlainen latausliitin, eli USB-C. Tavoitteena on vähentää elektroniikkalaitteiden latureista syntyvän elektroniikka- ja sähkölaiteromun määrää. Euroopan komission mukaan puhelimien latausratkaisujen määrää on saatu vähennettyä vapaaehtoisuuteen perustuvalla lähestymistavalla 30:stä vain kolmeen viimeisen vuosikymmenen aikana.

Applen älypuhelimissa on ollut Lightning-liitäntä pitkään, eikä näköpiirissä ole ollut sen vaihtaminen USB-C-liitäntään. Apple on toki ottanut USB-C:n käyttöön jo monissa tableteissaan, mutta iPhone-puhelimissa halutaan luottaa markkinassa jopa epästandardiin latausratkaisuun. Apple ei ole tykännyt ehdotuksesta, vaan sen mukaan EU:n ehdotus tulee tukahduttamaan innovoinnin ja se vahingoittaa kuluttajia Euroopassa ja muualla maailmassa.

Alapuolelta voi vielä tarkistaa viikkokysymyksen tarkat tulokset.

Pitäisikö Applen ottaa käyttöön USB-C-liitin myös iPhone-puhelimissa?

Kyllä!
84.47%
Ei, Lightning on parempi!
15.53%
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple