HMDNokiaYleinen

Nokia 5.4 sai pitkään odotetun Android 11 -päivityksen

Nokia 5.4

Suomalainen HMD Global on tänään aloittanut Android 11 -päivityksen jakelun Nokia 5.4 -älypuhelimelle. Alun perin HMD Global lupasi Nokia 5.4 -puhelimelle Android 11 -päivitystä viimeistään kesäkuun loppuun mennessä, mutta syystä tai toisesta päivityksen julkaisu on hieman viivästynyt. Päivityksen viivästymisen ovat kokeneet myös monet muut Nokia-älypuhelimet.

HMD Global ei ole itse enää kertonut päivityksen olevan jaossa, mutta monet käyttäjät ovat raportoineet Android 11:n olevan nyt ladattavissa. Yleisesti Nokia-puhelimille on suurempia päivityksiä jaettu aalloissa, joten se ei ole välttämättä saatavilla heti aivan kaikille käyttäjille. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi tarkistaa asetuksien kautta menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitys > Etsi päivityksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä HMD Global on julkaissut Android 11 -päivityksen jo useille puhelinmalleille, joita ovat Nokia 8.3 5GNokia 3.2Nokia 2.3, Nokia 8.1Nokia 4.2Nokia 2.2Nokia 2.4Nokia 1 PlusNokia 1.3, Nokia 5.3, Nokia 3.4 sekä Nokia 1.4 Edelleen Android 11 puuttuu kuitenkin muutamilta puhelimilta, joita ovat Nokia 7.2, Nokia 6.2 ja Nokia 9 PureView.

Android 11 on suuri päivitys Androidiin ja se tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia sekä parannuksia aikaisempaan. Google on halunnut tehdä käyttöjärjestelmästä nyt ihmiskeskeisen ja esimerkiksi ihmiset-sovellus tukee nyt ”keskustelut” näkymää ilmoitusvalikossa. Lisäksi Android 11 tuo vihdoin tarjolle ”kuplat”, eli esimerkiksi viestit-sovellus pystyy pienentymään kuplaksi laitteen näytölle, josta keskustelun saa myös tarvittaessa nopeasti auki.

Pikavalinta- sekä sammutusnäkymistä Google on tehnyt aikaisemmasta selvästi eroavan. Ilmoitusnäkymässä on nyt helpompi kontrolloida esimerkiksi musiikkia sekä laitteita. Yksityisyyteen Google on myös panostanut jälleen kerran, sillä nyt sovelluksille voi antaa muun muassa vain yhden kerran käyttöoikeuksia mikrofoniin, kameraan tai sijaintiin. Lisäksi Android 11 osaa myös automaattisesti resetoida annetut käyttöoikeudet, jos sovellusta ei ole käytetty pitkään aikaan. Lisätietoja Android 11 -päivityksen ominaisuuksista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Haptisen kosketuksen voimakkuus on nyt hyvin pienellä???

  2. Kuuluvuus ongelmat palasivat päivityksen myötä!

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD