OnePlusYleinen

OnePlus Nord 2 julkaistaan huomenna – tämä kaikki odotetusta ”lippulaivojen tappajasta” tiedetään jo nyt

OnePlus Nord 2 on tämän viikon odotetuin uutuuslaite, sillä se esitellään virallisesti huomenna 22. heinäkuuta Euroopassa ja Intiassa. OnePlus ei ole saanut pidettyä tulevaa uutuuspuhelinta millään tavalla salassa ja on myös itse vahvistanut joitakin avainominaisuuksia laitteesta. Jo ennen julkaisua Nord 2:sta tiedetään lähes kaikki ja tässä artikkelissa katsomme, mitä on lupa odottaa.

Jo muutama viikko sitten OnePlus kertoi Nord 2 -puhelimen olevan yhtiön ensimmäinen MediaTekin järjestelmäpiiriin perustuva älypuhelin. Aikaisemmin OnePlus on hyödyntänyt Qualcommin Snapdragon-järjestelmäpiirejä, mutta Nord 2 tarjoaa Dimensity 1200-AI -järjestelmäpiiriin. Kyseessä on MediaTekin kehittynein puhelimiin suunnattu järjestelmäpiiri, joten ainakin suorituskykyä pitäisi löytyä paljon. OnePlus ja MediaTek ovat tuoneet järjestelmäpiiriin myös useita mielenkiintoisia tekoälyominaisuuksia, joilla Dimensity 1200 -sarjan piiristä on saatu kaikki potentiaali irti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näytön osalta OnePlus on kertonut myös kaiken tarvittavan. OnePlus Nord 2 tulee saamaan 6,43 tuuman suuruisen näyttöpaneelin, joka perustuu Fluid AMOLED -tekniikkaan. Näytössä on kerrottu myös olevan korkea 90 hertsin virkistystaajuus. OnePlussan mukaan näyttö on HDR10+ -sertifioitu, joten mukana on huippupuhelimien ominaisuuksia. OnePlus Nord 2:n näyttö on hyvin pitkälti samanlainen kuin edeltäjäversiossa, eikä suurempia päivityksiä ole tehty. OnePlus Nord 2 ei saa esimerkiksi huippupuhelimista tuttua 120 hertsin virkistystaajuutta.

OnePlus on kertonut laitteen saavan myös kolmoiskameran, jonka pääkamerasta on kerrottu tarkempia tietoja. OnePlus Nord 2 tarjoaa 50 megapikselin Sony IMX766 -kamerasensorin, joka nähtiin aikaisemmin jo OnePlus 9 -sarjan puhelimissa ultralaajakulmakamerana. Kameran tiedoista kuultiin jo aikaisemmin vuotoja, mutta nyt OnePlus ei jätä enää mitään arvailujen varaan. OnePlussan mukaan uusi kamerasensori taltioi jopa 56 prosenttia enemmän valoa ja väriä tuottaen parempia kuvia hyvässä valaistuksessa, mutta myös heikossa valaistuksessa.

OnePlus on säästänyt puhelimessa lippulaivapuhelimista tutun optisen kuvanvakaimen (OIS), joka takaa kuvaustilanteissa parempaa vakautta ja tarkempia lopputuloksia. Kyseessä pitäisi olla todella potentiaalinen kamera, sillä IMX766-sensori on itsessään tuttu pääosin vain huippupuhelimista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ohjelmiston osalta OnePlus on vahvistanut Nord 2:n olevan brändin ensimmäinen laite, jossa käytetään OxygenOS 11:n alla Oppo-integraation yhteydessä ilmoitettua ColorOS-käyttöliittymän koodipohjaa. Laitteesta löytyy OxygenOS 11.3 -käyttöliittymä, mutta OnePlussan mukaan ColorOS-integraation ei pitäisi vaikuttaa OxygenOS-käyttöliittymän käyttökokemukseen, ja käyttäjille tarjotaan tuttu ja sulava kokemus, jota OnePlus-puhelimilta voikin odottaa.

Tuorein vahvistettu tieto koskee akkua ja latausta. OnePlus Nord 2 tulee saamaan suurehkon 4500 milliampeeritunnin akun sekä huippupuhelimista tutun Warp Charge 65 -pikalatauksen. OnePlussan mukaan Nord 2 tulee latautumaan vain 15 minuutissa 60 prosentin varaustasoon, joka vastaa päivän virtoja. Akun kerrotaan latautuvan tyhjästä täyteen 39 minuutissa Warp Charge 65 -pikalataustekniikalla. Myös latauksen osalta OnePlus tarjoaa Nord 2 -puhelimessa OnePlus 9 -huippupuhelimista tuttuja lippalaivatason ominaisuuksia.

OnePlus Nord 2:n vahvistetut tiedot:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

  • Järjestelmäpiiri: MediaTek Dimensity 1200-AI
  • Näyttö: 6,43 tuumaa, Fluid AMOLED, 90 Hz, HDR10+
  • Kamera: 50 MP Sony IMX766
  • Käyttöjärjestelmä: OxygenOS 11.3 (perustuu ColorOS)
  • Akku ja lataus: 4500 mAh akku ja Warp Charge 65

Tulossa peräti neljä väriversiota?

OnePlus Nord 2

OnePlus on jakanut jo muutamia kuvia Nord 2 -puhelimesta, mutta useat kuvavuodot ovat paljastaneet muotoilun kokonaisuudessaan. Kovinkaan paljoa ei vuotokuvat ole jättänyt mielikuvitukselle varaa. OnePlus luottaa keväällä julkaistuista OnePlus 9 -puhelimista tuttuun muotoiluun nyt myös Nord 2 -mallissa.

Etuosassa nähdään etukamerareiällä varusteltu näyttöpaneeli, ja takaosassa on laatikkomainen kamera-alue. Nord 2:n kuvissa nähdään kolmoiskamera sekä LED-salamavalo. Lisäksi takaosassa on OnePlus-logo. Kuvat paljastavat puhelimen vasemmassa kyljessä olevan äänenvoimakkuuspainikkeet ja oikeassa kyljessä on Alert Slider -kytkin sekä virtapainike.

Alun perin vuodoissa puhuttiin OnePlus Nord 2:n olevan tulossa kolmessa väriversiossa, jotka ovat harmaa Grey Sierra, sininen Blue Haze sekä kolmas olisi erikoisempi nahkaversio vihreässä värissä. Nahkaversio on nimeltään Green Woods, mutta toteutuksesta ei toistaiseksi tiedetä juurikaan muuta. Toistaiseksi vain sinisestä ja harmaasta väristä on nähty vuotokuvia, ja vihreä versio on pysynyt salassa. Tuorein vuotokuva on paljastanut OnePlus Nord 2:n myös neljännessä väriversiossa, joka on punainen. OnePlus Nord 2:sta saatetaan nähdä peräti neljä väriversiota.

Nouseeko hinta?

OnePlus Nord 2:n etuosa. / Kuva: 91mobiles.com

Viime vuonna OnePlus Nord -puhelin tuotiin myyntiin 8 + 128 gigatavun versiossa 399 euron hintaan ja 12 + 256 gigatavun versiossa vastaavasti 499 euron hintaan. Tänä vuonna OnePlus Nord 2 tarjoaa suorituskyvyn, akun ja kameroiden osalta selviä päivityksiä, joka herättää kysymyksen hinnasta. Vuodoissa on myös ollut tietoja hinnasta Intian markkinoilla, mutta Euroopan markkinoiden hinnasta ei vielä ole tietoja. Intian hinnat viittaavat kuitenkin hinnan nousuun.

Huhujen mukaan Intiassa puhelimen maksavan 8 + 128 gigatavun versiossa 31 999 rupiaa ja 12 + 256 gigatavun versiossa 34 999 rupiaa. Hinnat ovat suoraan euroiksi muunnettuina 364 euroa ja 398 euroa. Hinnat ovat varsin edulliset, mutta Euroopassa hinnat ovat normaalisti selvästi kalliimmat. Esimerkiksi alkuperäisen Nord-puhelimen vastaavat muistiversiot maksoivat Intiassa 27 999 ja 29 999 rupiaa, eli noin 318 ja 341 euroa. Euroopassa Nord tuli myyntiin viime vuonna 399 ja 499 euron hintaan. Jos vuoto pitää paikkansa, niin ainakin Intiassa Nord 2:n hinnat tulevat nousemaan suhteutettuna viime vuoden malliin.

Hinta on yksityiskohta, jota OnePlus ei ole vahvistanut virallisesti. Hinnoitteluun odotetaan kuitenkin selvyyttä julkaisun aikana huomenna.

Luvassa myös huippuluokan OnePlus Buds Pro -kuulokkeet

OnePlus on kertonut Nord 2 -puhelimen rinnalla julkaistavan myös huippuluokan OnePlus Buds Pro -kuulokkeet. Jo ennen julkaisua OnePlus on vahvistanut muutamia kuulokkeiden avainominaisuuksia. Kuulokkeet tarjoavat adaptiivisen taustamelun vaimennuksen. OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden kerrotaan pitävän sisällään kolme mikrofonia, joiden avulla kuulokkeet voivat valvoa ulkoisia ääniä, jolloin ne voivat älykkäästi tuottaa melunvaimennuksen.

OnePlus on vahvistanut Buds Pro -kuulokkeiden poistavan melua vähintään 15 desibeliä ja enintään 40 desibeliä. Kuulokkeiden akun keston kerrotaan olevan jopa 28 tuntia latauskotelon avulla, kun adaptiivinen taustamelun vaimennus on käytössä tai ilman sitä jopa 38 tuntia. Kuulokkeita voidaan hallita HeyMelody-sovelluksen kautta Android- tai iOS-laitteilla, mutta OnePlus-puhelimien käyttäjille ominaisuudet löytyvät sisäänrakennettuna laitteesta.

OnePlus Buds Pro -kuulokkeiden tärkeä ominaisuus on myös akun lataus, sillä OnePlus kertoo niissä olevan Warp Charge -pikalataus. Langallinen USB-C-liittimen kautta tapahtuva lataus takaa 10 minuutissa 10 tunnin akun keston. Latauskotelossa kerrotaan olevan tuki myös langattomalle lataukselle Qi-standardilla 2 watin teholla.

OnePlus Nord 2 -puhelin ja OnePlus Buds Pro -kuulokkeet ovat huomisen julkaisun pääaiheet, joista tiedetään jo nyt ennen julkaisua todella paljon. Torstaina 22. heinäkuuta puhelimien julkaisu tapahtuu kelo 17.00 Suomen aikaan, joten enää varmoja tietoja joudutaan odottamaan päivän verran.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus