HMD globalNokiaYleinen

Odotettu Android 11 -päivitys jaossa nyt myös Nokia 6.2 -puhelimelle Suomessa

Nokia 6.2

Suomalainen HMD Global laittoi eilen jakoon Android 11 -päivityksen tuskallisen pitkän odotuksen jälkeen Nokia 7.2 -älypuhelimelle, mutta nyt päivitys on jaossa myös Nokia 6.2 -puhelimelle. Android 11 julkaistiin jo yli vuosi sitten ja tällä hetkellä myös Android 12 -päivitystä odotetaan monien valmistajien laitteille.

HMD Global ei ole itse enää kertonut päivityksen olevan jaossa, mutta monet käyttäjät ovat raportoineet Android 11:n olevan nyt ladattavissa ja tämä pystyttiin todentamaan myös SuomiMobiilin Nokia 6.2 -testilaitteella. Päivityksen versionumero on V3.440 ja sen koko on 1,56 gigatavua. HMD Global lupasi päivitystä alun perin jo ennen kesäkuun loppua Nokia 6.2 -puhelimelle, mutta päivitys on useita kuukausia myöhässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yleisesti Nokia-puhelimille on suurempia päivityksiä jaettu aalloissa, joten se ei ole välttämättä saatavilla heti aivan kaikille käyttäjille. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi tarkistaa asetuksien kautta menemällä: Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitys > Etsi päivityksiä.

Tällä hetkellä HMD Global on julkaissut Android 11 -päivityksen jo useille puhelinmalleille, joita ovat Nokia 8.3 5GNokia 3.2Nokia 2.3, Nokia 8.1Nokia 4.2Nokia 2.2Nokia 2.4Nokia 1 PlusNokia 1.3, Nokia 5.3, Nokia 3.4Nokia 1.4, Nokia 5.4 sekä Nokia 7.2. Edelleen Android 11 puuttuu Nokia 9 PureView -puhelimelta.

Android 11 on suuri päivitys Androidiin ja se tuo mukanaan monia uusia ominaisuuksia sekä parannuksia aikaisempaan. Google on halunnut tehdä käyttöjärjestelmästä nyt ihmiskeskeisen ja esimerkiksi ihmiset-sovellus tukee nyt ”keskustelut” näkymää ilmoitusvalikossa. Lisäksi Android 11 tuo vihdoin tarjolle ”kuplat”, eli esimerkiksi viestit-sovellus pystyy pienentymään kuplaksi laitteen näytölle, josta keskustelun saa myös tarvittaessa nopeasti auki.

Pikavalinta- sekä sammutusnäkymistä Google on tehnyt aikaisemmasta selvästi eroavan. Ilmoitusnäkymässä on nyt helpompi kontrolloida esimerkiksi musiikkia sekä laitteita. Yksityisyyteen Google on myös panostanut jälleen kerran, sillä nyt sovelluksille voi antaa muun muassa vain yhden kerran käyttöoikeuksia mikrofoniin, kameraan tai sijaintiin. Lisäksi Android 11 osaa myös automaattisesti resetoida annetut käyttöoikeudet, jos sovellusta ei ole käytetty pitkään aikaan. Lisätietoja Android 11 -päivityksen ominaisuuksista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Eipä toimi video, ja edellisen sivun palautusnuoli hävisi .

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD global