SuomiMobiiliYleinen

Nämä puhelimet arvioitiin SuomiMobiilissa parhaimmiksi vuonna 2020 – testasimme 53 puhelinta

Vuosi 2020 oli älypuhelinmarkkinassa erittäin ruuhkainen vuosi, sillä monet valmistajat julkaisivat vuoden aikana kymmeniä uutuuspuhelimia. Myös SuomiMobiilissa arvosteltiin puhelimia ahkerasti, sillä annoimme arvostelun yhteensä 53 puhelimesta vuoden aikana. Vuoden sisällä erityisesti 5G-puhelimet yleistyivät räjähdysmäisesti, mutta odotettu taittuvanäyttöisten puhelimien laajempaa tarjontaa ei päästy vielä näkemään.

Älypuhelinmarkkinassa tapahtui kuluvan vuoden aikana kuitenkin yllättävän paljon niin globaalisti kuin Suomen tasolla. Muun muassa Huawei menetti otteensa älypuhelinmarkkinasta Yhdysvaltojen asettamien rajoituksien takia, jonka lisäksi loppuvuodesta Huawei ilmoitti myyneensä suositun tytärbrändinsä Honorin. Suomessa markkinaan saatiin mukavasti uutta virtaa muun muassa kiinalaisen Xiaomin rantautuessa rytinällä markkinoille, sekä OnePlussan laajentaessa tuotevalikoimaansa huippupuhelimista myös edullisiin laitteisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SuomiMobiilissa puhelimille annetaan edelleen rehellinen arvosana, jonka avulla laitteet on helppo laittaa paremmuusjärjestykseen. Puhelimien lopullinen arvosana koostuu seitsemästä osa-alueesta, jolloin saadaan aikaiseksi arvosana 1-10 väliltä. Kun puhelin saa arvosanan 8 tai yli, niin silloin kyseessä on jo erinomainen laite lähes jokaisella osa-alueella.

Vuoden 2020 aikana vain kolme älypuhelinta ansaitsivat arvosanan 9 tai enemmän, mutta parikymmentä puhelinta sai myös arvosaksi yli 8. SuomiMobiilissa parhaimmaksi arvioitiin OnePlus 8 Pro, jonka jälkeen seuraavaksi parhaimmat puhelimet olivat Samsung Galaxy Z Fold 2 sekä Samsung Galaxy S20 FE 5G. Alapuolella olevasta listauksesta voi katsoa miten viime vuoden aikana puhelimet suoriutuivat SuomiMobiilin arvosteluissa. Kootusti kaikki SuomiMobiilissa julkaistut arviot puhelimista sekä muista laitteista voi käydä katsomassa tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:SuomiMobiili