SuomiMobiiliYleinen

Nämä puhelimet arvioitiin SuomiMobiilissa parhaimmiksi vuonna 2021 – testasimme 52 puhelinta ja 21 muuta tuotetta

Parhaimmiksi arvioidut puhelimet vuoden 2021 aikana.

Koronapandemia tai globaali piiripula eivät näkyneet SuomiMobiilissa kovinkaan paljoa arvostelujen tai testien osalta, sillä erityisesti puhelimien osalta pysyimme tutulla vuositasolla. Markkinoilla oli siis jälleen lähes yhtä paljon uusia puhelimia kuin aikaisempinakin vuosina. Puhelimien lisäksi SuomiMobiilissa testattiin aikaisempaa enemmän muita tuotteita, kuten äänilaitteita tai tabletteja. Testasimme puhelimien lisäksi yhteensä 21 muuta tuotetta, joten vuoden aikana testasimme yhteensä 73 tuotetta, joka on ennätysmäärä.

Älypuhelinmarkkinoilla tapahtui jonkin verran muutoksia vuoden 2021 aikana. Muun muassa kiinalainen Huawei katosi kokonaan Suomen älypuhelinmarkkinoilta, mutta toisaalta itsenäiseksi yrityksekseen muuttunut Honor teki näyttävän paluun ensimmäisen puhelimensa kanssa. Xiaomi vahvisti entisestään läsnäoloaan Suomessa ja Motorola jatkoi tutulla strategiallaan tarjoten pääosin edullisia puhelimiaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung ja Apple jatkoivat samaa tarinaa aikaisempien vuosien kanssa pitäen Suomessa huippupuhelimien lippua korkealla. Lisäksi OnePlus yhdistyi Oppon kanssa tuoden Suomessakin myyntiin muutamia uudelleen brändättyjä emobrändinsä laitteita. Nokia-puhelimien kanssa ei nähty yllätyksiä, sillä HMD Global ei pystynyt tuomaan markkinoille kilpailukykyisiä laitteita.

SuomiMobiilissa puhelimille annetaan arvosana, jonka avulla laitteet on helppo laittaa paremmuusjärjestykseen. Puhelimien lopullinen arvosana koostuu seitsemästä osa-alueesta, jolloin saadaan aikaiseksi arvosana 1-10 väliltä. Kun puhelin saa arvosanan 8 tai yli, niin silloin kyseessä on jo erinomainen laite lähes jokaisella osa-alueella.

Vuoden 2021 aikana kuusi älypuhelinta ansaitsivat arvosanan 9 tai enemmän, ja parikymmentä puhelinta sai myös arvosanaksi yli 8. SuomiMobiilissa parhaimmaksi arvioitiin viime vuonna hieman yllättäen Xiaomi Mi 11 Ultra, joka oli Xiaomin kallein lippulaivapuhelin ja se oli hyvin rajallisesti saatavilla. Seuraavaksi parhaimmat puhelimet olivat Samsung Galaxy S21 Ultra sekä ASUS Zenfone 8. Alapuolella olevasta listauksesta voi katsoa miten viime vuoden aikana puhelimet suoriutuivat SuomiMobiilin arvosteluissa. Kootusti kaikki SuomiMobiilissa julkaistut arviot puhelimista sekä muista laitteista voi käydä katsomassa tämän linkin takaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SuomiMobiilissa testattiin vuoden 2021 aikana myöskin kolme tablettia, jotka olivat Apple iPad mini, Xiaomi Pad 5 sekä Nokia T20. Lisäksi testasimme useiden valmistajien äänituotteita sekä älykelloja, mutta näille tuotteille ei anneta SuomiMobiilissa varsinaista arvosanaa. Tabletit ja muut testatut tuotteet ovat listattuna alapuolella.

Vuonna 2021 testatut tabletit
Apple iPad mini 8.6/10
Xiaomi Pad 5 8.1/10
Nokia T20 6.5/10

 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:SuomiMobiili